Cand si cum ar putea fi ridicat MCV

Luni, 08 Februarie 2016, ora 16:45
1289 citiri
Cand si cum ar putea fi ridicat MCV
Foto: Arhiva / Guvern

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, ca Romania asteapta ca, la aproape 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, sa se stabileasca un calendar clar de ridicare a Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

"Impartasesc punctul de vedere al unora dintre senatori si al Guvernului ca, la 9 ani dupa instituirea mecanismului, in decembrie 2006, si la un an cand sarbatorim prima decada de stat membru, trebuie creat un orizont de asteptare scurt pentru ridicarea acestui mecanism", a declarat Raluca Pruna.

Ministrul Justitiei a precizat ca, din punct de vedere tehnic, pentru ridicarea MCV este nevoie de o "o serie de rapoarte pozitive".

"Raportul de pe 27 ianuarie e al treilea dintr-o serie de rapoarte pozitive. Mai exista etape de procedura, un raport oral care va avea loc in iunie. Speram ca, odata cu el, Comisia Europeana sa poata sa stabileasca un calendar realist si cu termene ...citeste mai departe despre "Cand si cum ar putea fi ridicat MCV" pe Ziare.com

#Raluca Pruna ridicare MCV, #Romania raport MCV justitie , #Stiri Administratie