Cand ajung primele avioane de vanatoare F-16 in Romania

Luni, 09 Februarie 2015, ora 14:08
1198 citiri
Cand ajung primele avioane de vanatoare F-16 in Romania
Foto: Defence Tech

Primele avioane de vanatoare de tip F-16 vor ajunge in Romania la sfarsitul anului 2016, pana atunci urmand sa continue pregatirea pilotilor militari in Portugalia si SUA, a declarat, luni, ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Mircea Dusa a declarat, luni, la Cluj-Napoca, la Divizia 4 Infanterie "Gemina", ca un nou contingent de piloti si personal tehnic va pleca in Portugalia la pregatire, in perioada urmatoare.

"In domeniul fortelor aeriene am finalizat programul major inceput in 2007, de inzestrare cu avioane pentru transport strategic si militar. Continuam programul de inzestrare cu avioane de vanatoare F-16, sase din cele 12 pe care le achizitionam sunt modernizate si pilotii nostri, inginerii si tehnicienii pe care ii avem plecati in Portugalia se instruiesc deja pe aceste avioane, iar pilotii au trecut de la prima etapa, de acomodare cu zborul, la actiuni aer-sol.

Un nou contingent de piloti si personal tehnic vor pleca in Portugalia la pregatire. Urmeaza ca pilotii nostri ...citeste mai departe despre "Cand ajung primele avioane de vanatoare F-16 in Romania" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avioane F16 Romania, #Dusa avioane F16 , #Stiri Administratie