Camionul militar cazut in rapa era o rabla care a ramas fara frane. Armata mai are vreo 700 asa

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 17:41
1088 citiri
Camionul militar cazut in rapa era o rabla care a ramas fara frane. Armata mai are vreo 700 asa
Foto: Digi 24 TV

Autocamionul militar care a cazut in rapa, joi seara, era vechi de circa 30 de ani si ar fi ramas fara frane, potrivit declaratiilor facute de primarul din Dambovicioara. Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, spune ca in dotarea ministerului mai sunt 700 de camioane la fel de vechi.

Prima declaratie cu privire la starea vehiculului a fost facuta de Dumitru Secareanu, primarul comunei Dambovicioara, pe raza careia s-a produs accidentul rutier soldat cu 3 militari morti.

"Nu a fosta vina soferului pentru accident. Cauza a fost una tehnica: autocamionul a ramas pur si simplu fara frane", a declarat Dumitru Secareanu, unul dintre primii ajunsi la fata locului joi seara, scrie Adevarul.

Conform Antena3, soferul le-ar fi spus militarilor aflati in spate sa sara pentru ca nu mai tin franele.

Ipoteza a fost confirmata si de ministrul de Interne, Carmen Dan, care a declarat ca soferul a fost testat cu aparatul etilotest si a sustinut ca a ramas fara frane, relateaza News.ro.

In schimb, ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, nu a vrut sa se pronunte, spunand ca asteapta rezultatele anchetei deschise de procurorii militari.

"Este un camion vechi, o sa va dau detalii in cursul zilei de azi. Exista o procedura de verificare, nu pleaca nimeni in cursa pur si simplu. Dar stiti foarte bine ca lucrurile astea se intampla. Mai exista peste 700 (de camioane - n.red.), cele mai multe de tipul acesta", a mai declarat ministrul Apararii, vineri, citat de Mediafax.

Citeste mai multe despre:

Un camion cu militari a cazut 40 de metri intr-o prapastie. Trei au murit si 9 au fost raniti UPDATEDosar penal dupa accidentul din Arges, in care trei militari au murit

Pe de alta parte, drumul national pe care s-a produs accidentul sta in reparatii de 6 ani, lucrarile trebuind sa fi fost terminate inca de anul trecut. Specialistii spun ca, daca drumul era modernizat si parapetii erau din beton, nu de zidarie ca acum, camionul nu ar fi ajuns in rapa.

Citeste si Drumul pe care circula camionul cu militari cazut in prapastie sta in reparatii de sase ani ...citeste mai departe despre "Camionul militar cazut in rapa era o rabla care a ramas fara frane. Armata mai are vreo 700 asa" pe Ziare.com

#camion militar rapa Dambovicioara frane , #Stiri Administratie