Camera Deputatilor achizitioneaza prin licitatie deschisa servicii de telefonie mobila. Suma maxima: 1.219.335 lei

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 17:46
1460 citiri
Camera Deputatilor achizitioneaza prin licitatie deschisa servicii de telefonie mobila. Suma maxima: 1.219.335 lei

Camera Deputatilor achizitioneaza, prin licitatie deschisa, servicii de telefonie mobila pentru parlamentari si angajati, suma maxima pentru licitatie fiind de 1.219.335 lei, potrivit anuntului de participare, fiind prevazuta incheierea unui acord cadru pe trei ani in acest sens.

Potrivit anuntului publicat pe e-licitatie, se estimeaza incheierea a 4 contracte subsecvente, cantitatea fiind de minimum 350 si maximum 900 de abonamente voce, minimum 24, maximum 900 de abonamente internet pe mobil si minimum 24, maximum 600 de abonamente internet pe tableta, laptop si PC. Termenul limita de depunerea ofertelor este 6 ianuarie 2014.

Anterior, s-a optat prin negociere cu operatorul de telefonie

Secretarul general adjunct al Camerei, George Dumitrica, a precizat ca, pana acum, conducerile anterioare ale Camerei au optat pentru servicii de telefonie mobila prin negociere cu operatorul de telefonie.

"Acum este un pas inainte. S-a mers pe o procedura de licitatie a acestor servicii si pe un acord cadru de 3 ani, pentru ca este institutia cu cele mai multe tipuri de abonamente. Din acest motiv, in fiecare an era greu sa repetam procedura si acest lucru ne permite ca timp de 3 ani sa putem folosi acelasi operator", a spus Dumitrica.

Intrebat in legatura cu faptul ca una dintre cerinte este ca telefoanele parlamentarilor sa fie neinformabile, Dumitrica a aratat ca numerele parlamentarilor vor fi publice, dar vor putea fi obtinute printr-o cerere facuta la Camera Deputatilor si nu de la societatea care va castiga licitatia.

"Este o optiune a parlamentarilor daca doresc sa-si treaca numarul de telefon in brosuri, pe site-uri personale, pe blog sau pe facebook, ele sunt publice, dar decizia apartine parlamentarilor. Orice persoana, daca doreste sa afle numarul unui parlamentar, trebuie sa faca o cerere catre institutia in cauza, Camera Deputatilor, nu catre operatorul de telefonie", a explicat Dumitrica.

El a mai spus ca, totodata, Camera Deputatilor doreste ca aceste numere de telefon ale parlamentarilor si angajatilor sa nu se regaseasca in alte baze de date pentru a fi folosite in alte scopuri, de exemplu, comerciale.

O alta cerinta trecuta in caietul de sarcini este ca anumite abonamente sa fie asociate cu un dispozitiv, fie ca este tableta sau telefon mobil, a mai spus Dumitrica, aratand ca aceasta cerinta este normala pe piata.

El a mai explicat ca valoarea estimata pentru licitatie este maxima, dar, probabil, licitatia va fi adjudecata la un pret mai mic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#camera deputatilor, #telefonie mobila , #Stiri Administratie