C.T . Popescu: PSD a declarat razboi justitiei. Daca populatia inghite, sa ne pregatim de o noua dictatura

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 22:52
5701 citiri
C.T . Popescu: PSD a declarat razboi justitiei. Daca populatia inghite, sa ne pregatim de o noua dictatura
Foto: Digi24

Decizia Guvernului Grindeanu de a adopta ordonanta de urgenta care da o amnistie mascata prin modificarea Codului Penal in sedinta de marti noaptea este o declaratie de razboi lansata la adresa Justitiei, iar daca populatia inghite asta, ne putem pregati pentru o noua dictatura, spune jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

"In aceasta seara, puterea politca din Romania a declansat un razboi impotriva altei puteri din statul roman, puterea independenta justitiei. (...) Ce s-a intamplat in aceasta seara e o declaratie de razboi adresata nu numai justitiei din aceasta tara, ci si cetatenilor romani care au inteles sa manifesteze, sa se opuna. Acest act totalitar, discretionar, vine din bezna comunista de dinainte de 1989.

Nu stiu cum se poate raspunde la asa ceva. Acest robot bolnav pe care l-am vazut in seara asta (Florin Iordache, n.red.) nu a oferit nicio cale de dialog, niciun raspuns care sa deschida vreo perspectiva de dialog", a comentat jurnalistul.

Citeste si Guvernul da lovitura de gratie Justitiei: A modificat codurile penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?" LIVE

Cristian Tudor Popescu s-a aratat intrigat de faptul ca PSD a recurs totusi la ordonanta de urgenta, cu toate ca ministrul Justitiei delarase cu 24 de ore in urma ca se va merge in Parlament.

"Acum avem dictatul de marti, inca o marte neagra in istoria civilizatiei politico- juridico-cetatenesti din Romania. Avem a doua marte neagra, si poate mai neagra deca prima.

In prima s-a incercat cumva sa se ascunda ce s-a intamplat acolo, unii s-au derobat, au incercat sa dispara in peisaj. Aici atacul este clar: dl Dragnea si dl Grindeanu s-au retras in ariergarda. Este cat se poate de clar ca PSD condus de Liviu Dragnea a declarat razboi justitiei din Romania. (...)

Uitati-va cat de agresiv e acest gest, ar fi putut sa obtina lucrul asta trecand legile prin parlament, aveau majoritate, nu era o problema. Au dorit sa faca acest gest de forta", a subliniat C.T Popescu.

Primarii, sefii de consilii sau ministrii nu vor mai putea fi acuzati de abuz in serviciu. Ultima forma a ordonantei pe Justite, si mai ingaduitoare cu infractoriiRomanii protesteaza in fata Guvernului: Asta nu este Romania in care vreau sa traiesc! Hotii! Hotii

Jurnalistul s-a intrebat cum va colabora ministrul Justitiei cu Parchetul General, cu DIICOT, cu DNA, cu CSM, cu ICCJ, cand toate aceste institutii au fost impotriva ordonantelor de urgenta.

"Mai ...citeste mai departe despre "C.T . Popescu: PSD a declarat razboi justitiei. Daca populatia inghite, sa ne pregatim de o noua dictatura" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Iordache ordonante Justitie , #Stiri Administratie