Bugetul pe 2018 amana dezbaterea din Senat privind modificarea Legii CSM

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 18:33
835 citiri
Bugetul pe 2018 amana dezbaterea din Senat privind modificarea Legii CSM
Foto: Facebook/Senatul Romaniei

Senatorii au decis, miercuri, sa amane dezbaterea proiectului de lege privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a putea participa la sedinta plenului reunit.

La sedinta comuna din Parlament este dezbatut bugetul pentru anul 2018.

Senatul a decis ca dezbaterea Legii 317/2004 privind organizarea si functionarea CSM sa fie reluata joi, la ora 10:00.

Senatorul PSD Adrian Tutuianu a declarat, miercuri, ca modificarea Legii privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii este necesara pentru ca "nu si-a indeplinit in 13 ani rolul de garant al independentei Justitiei, de organism de autoreglementare a sistemului judiciar".

"Este o reglementare tehnica, juridica prin care se lamureste foarte clar modul in care functioneaza aceasta institutie, care, speram noi, sa isi poata indeplini in noile conditii cu adevarat rolul de garant al independentei Justitiei si de organism de autoreglementare a sistemului judiciar", a mai spus Adrian Tutuianu.

Legea privind functionarea CSM nu a suferit modificari semnificative in Comisia de la Senat fata de varianta adoptata la Camera Deputatilor. Desi PSD anuntase in repetate randuri ca vrea transformarea Inspectiei Judiciara intr-o institutie independenta, aceasta a ramas in continuare in subordinea CSM, asa cum prevede legea in vigoare.

CSM anunta oficial: Ministrul Justitiei a incalcat independenta JustitieiSenatul a adoptat a doua dintre Legile Justitiei, care prevede infiintarea sectiei speciale pentru magistrati. Proiectul merge la IohannisInca o sedinta cu scandal la Senat pe Legile Justitiei: Deputatii USR blocati de bodyguarzi sa intre in plen (Video) ...citeste mai departe despre "Bugetul pe 2018 amana dezbaterea din Senat privind modificarea Legii CSM" pe Ziare.com

#modificare legi jusitie , #Stiri Administratie