Bugetul pe 2014 intra in dezbatere parlamentara in doua saptamani si va cuprinde si descentralizarea

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 19:46
2058 citiri
Bugetul pe 2014 intra in dezbatere parlamentara in doua saptamani si va cuprinde si descentralizarea
Unii dintre liberali considera ca nu este bine ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea pe proiectul de descentralizare. Sursa Foto: jurnaluldebuzau.ro

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, a declarat, marti, ca la jumatatea lunii noiembrie proiectul bugetului pe anul viitor va intra in dezbaterea Parlamentului, el aratand ca angajarea raspunderii Guvernului pe descentralizare va avea loc pana atunci.

"Se doreste ca descentralizarea si efectele ei sa fie cuprinse in viitorul buget pe 2014. Tocmai tinand cont ca imediat, la jumatatea lunii noiembrie, vom avea bugetul in Parlament, asumarea (ar trebui, n.r.) sa fie facuta pana la discutarea bugetului. Asta a fost ratiunea principala (pentru angajarea raspunderii, n.r.)", a precizat Scutaru.

Prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis a declarat, marti, dupa reuniunea grupurilor parlamentare PNL, ca unii dintre liberali considera ca nu este bine ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea pe proiectul de descentralizare si doresc o dezbatere in Parlament asupra acestuia.

Intrebat daca parlamentarii liberali sunt de acord cu angajarea raspunderii Guvernului pe proiectul descentralizarii, Iohannis a raspuns: "Au fost discutii si pe aceasta tema. Unii colegi parlamentari au considerat ca este bine sa se mearga pe asumare, unii au considerat ca nu este bine. Insa aceasta chestiune putem sa o discutam dar nu putem sa o hotaram. Stiti f bine, daca se merge sau nu asumare nu este hotararea care reiese dintr-o discutie informala".

Premierul Victor Ponta a anuntat, recent, ca proiectul legii descentralizarii va fi adoptat prin asumarea raspunderii Guvernului, in noiembrie, inainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, daca va exista sustinerea majoritatii.

Ulterior, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat ca Uniunea ar sustine proiectul Ministerului Dezvoltarii Regionale privind descentralizarea, cu unele modificari, mai ales referitoare la buget.

#buget parlament, #descen tralizare Guvern, #descentralizare liberali , #Stiri Administratie