Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetul Capitalei a fost aprobat: Cum a impartit Firea 1,1 miliarde de euro

Bugetul Capitalei a fost aprobat: Cum a impartit Firea 1,1 miliarde de euro

Proiectul de buget al Primariei Capitalei pe 2017, - buget de 5,02 miliarde de lei (1,1 miliarde de euro) - a fost aprobat, miercuri, in sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Din suma totala, 1,5 miliarde de lei (30%) sunt pentru invatamant, sanatate, cultura si religie si 1,11 miliarde de lei (22%) pentru investitii, arata proiectul de buget al Primariei Generale a Municipiului Bucuresti.

Din buget, 435,3 milioane de lei merg catre sanatate. Firea a precizat ca in domeniul sanatatii, au fost alocati 83 de milioane de euro pentru cele 19 spitale din subordinea municipalitatii, pentru modernizari, pentru achizitia de echipamente si pentru reparatii, dar s-a inclus si suma necesara studiului de fezabilitate pentru construirea Spitalului Metropolitan, care va avea in jur de 2.000 de paturi, aproximativ trei milioane de euro.

Legat de parcari, Firea a precizat ca pentru acestea a fost alocata suma de 11 milioane de euro.

In ceea ce priveste pistele de biciclisti, este alocata o suma de 73 de milioane de euro, Firea precizand ca proiectul este eligibil si pentru obtinerea unor fonduri europene.

Pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, o prima suma pentru anul 2017 este de sase milioane de euro, iar pentru eco-igienizarea orasului - sapte milioane de euro, suma care va acoperi programul unitar de deratizare si dezinsectie si tratamentele fito-sanitare.

De asemenea, pentru amenajarea parcurilor Capitalei suma alocata este de 27 de milioane de euro, pentru 11 dintre ele.

Cele mai mari investitii finantate de la bugetul Capitalei in acest an sunt pasajele de la Piata Sudului si Ciurel.

Citeste mai departe despre "Bugetul Capitalei a fost aprobat: Cum a impartit Firea 1,1 miliarde de euro" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1358 ori