Bucurestiul vrea sa fie Capitala Europeana a Culturii

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 15:12
1021 citiri
Bucurestiul vrea sa fie Capitala Europeana a Culturii
Foto: Ziare.com

Bucurestiul a intrat oficial in cursa pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, a anuntat marti Mihaela Paun, directorul ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti.

Bucurestiul se alatura altor 14 orase din tara, urmand ca in 2016 sa fie declarat castigatorul acestui proiect cultural.

"Inscrierea in cursa pentru Capitala Europeana a venit din dragoste pentru oras. (...) Toate etapele importante ale candidaturii, fie ca a fost vorba de proiecte, consultari cu bucurestenii sau evenimente artistice, se vor regasi pe 30 de panouri gigant, amplasate in foaierul de la ArCuB Gabroveni, care vor putea fi consultate de public pana la finele anului", a spus Mihaela Paun.

Managerul proiectului, Raluca Ciuta, a aratat ca din vara lui 2014 municipalitatea a coordonat elaborarea primei strategii pe termen lung in domeniul culturii din Bucuresti din perspectiva unor initiative ce se vor dezvolta in perioada 2016 - 2022.

"Strategia culturala a Capitalei ...citeste mai departe despre "Bucurestiul vrea sa fie Capitala Europeana a Culturii" pe Ziare.com

#Bucuresti Capitala Europeana a Culturii, #orase candidatura Capitala Europeana a Culturii, #Capitala Europeana a Culturii 2021 , #Stiri Administratie