Bucurestiul, laudat de Seattle Times turistilor straini: Centrul Vechi si Palatul Parlamentului, principalele atractii

Vineri, 17 Martie 2017, ora 11:59
1473 citiri
Bucurestiul, laudat de Seattle Times turistilor straini: Centrul Vechi si Palatul Parlamentului, principalele atractii
Foto: Ziare.com

Bucurestiul este vazut in continuare drept "micul Paris al Estului", iar presa externa il include in categoria locurilor ce trebuie vizitate.

"Romania poate ca nu este cel mai usor loc in care sa calatoresti, insa pentru sufletele aventuroase aduce extrem de multe satisfactii", scrie Rick Steves, pentru The Seattle Times.

"Inca bantuita de legenda contelui vampir si de mostenirea unui dictator comunist, Romania este complexa - cu o istorie epica, un mix de etnii si un patrimoniu cultural neobisnuit de bogat", sustine Steves.

In continuare, acesta prezinta Bucurestiul, axandu-se pe locurile cele mai populare in randul turistilor - Centrul Vechi, Palatul Parlamentului sau Calea Victoriei.

"Daca mergeti (in Romania - n.red.), incepeti cu capitala, Bucuresti. Poate fi greu de placut la prima vedere, insa, la o privire atenta isi dezvaluie frumusetile. Intre blocurile mohorate se ascunde un patrimoniu cultural impresionant.

Fundatia acestui amestec dateaza de la sfarsitul secolului al 19-lea, imediat dupa ce Romania a devenit o tara pentru prima oara. A fost numit 'Micul Paris al Estului', iar mai tarziu a fost desfigurat brutal de dictatorul comunist Nicolae Ceausescu, care a lasat in urma o zona rezidentiala in stilul socialist si principalul reper al orasului - Palatul Parlamentului.

In ultimii ani, a intinerit odata abandonatul Centru Vechi, transformandu-se in una dintre cele mai vii zone ale vietii de noapte din Europa de Est", scrie autorul, notand ca, pe de-a intregul, Bucurestiul este un loc fascinant pentru o zi sau doua.

Acesta recomanda, pentru a arunca o privire asupra trecutului elegant al Bucurestiului, o plimbare pe Calea Victoriei, cu arhitectura din perioada interbelica. Sunt amintite statuia cu regele Carol I pe cal si Palatul Regal.

"Sub conducerea regelui Carol I, Bucurestiul a inflorit. A adus arhitecti francezi, pentru a da Bucurestiului o alura romantica de care vizitatorii inca se bucura de-a lungul acestui bulevard", scrie Steves.

Citeste mai departe despre "Bucurestiul, laudat de Seattle Times turistilor straini: Centrul Vechi si Palatul Parlamentului, principalele atractii" pe Ziare.com.

#Bucuresti turisti Seattle Times, #Centru Vechi Bucuresti turisti, #turisti Palatul Parlamentului Bucuresti, #Bucuresti prezentat turisti , #Stiri Administratie