Bucuresti: Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru cine nu-si distruge ambrozia din ograda

Vineri, 25 August 2017, ora 20:19
562 citiri
Bucuresti: Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru cine nu-si distruge ambrozia din ograda
Foto: Arhiva Pixabay

Proprietarii de terenuri din Bucuresti vor fi obligati sa combata ambrozia, planta care cauzeaza alergii severe, daca proiectul de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 30 august va fi adoptat.

Proiectul prevede amenzi cuprinse intre 500 si 2.000 de lei pentru persoanele fizice care detin terenuri infestate de aceasta planta si de la 2.500 la 5.000 de lei pentru firme.

"Administratorii domeniului public si privat al municipiului Bucuresti, precum si persoanele fizice si juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului Bucuresti au obligatia sa desfasoare lucrari de combatere si distrugere a Ambrosiei artemisiifolia (ambrozia) ", se arata in proiectul de hotarare care va fi dezbatut de consilierii municipali.

Totodata, proiectul interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea Ambrosiei, dat fiind faptul ca aceste lucrari de combatere si distrugere vor fi aplicate in mediul urban.

Incalcarea acestei interdictii va fi considerata contraventie si va fi amendata cu aceleasi sume.

Constatarea si sanctionarea contraventiilor revine in sarcina Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti si a primariilor sectoarelor 1 - 6, prin imputernicitii acestora.

Referitor la aceasta planta, Societatea Romana de Alergologie a informat Primaria Capitalei despre problema de mediu si sanatate pe care o reprezinta pentru populatia Bucurestiului.

Citeste si Medicii fac apel la Firea sa scape Capitala de o planta periculoasa pentru sanatateUn deputat PNL a pus gand rau unei plante care provoaca alergii - vrea sa o elimine prin lege

In Timisoara, exista deja o astfel de reglementare locala, iar in aceasta vara politistii locali au dat amenzi de zeci de mii de euro, pentru terenurile necosite pe care a fost lasata sa creasca ambrozia. ...citeste mai departe despre "Bucuresti: Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru cine nu-si distruge ambrozia din ograda" pe Ziare.com

#Bucuresti amenzi ambrozie , #Stiri Administratie