Britanicii au venit in Romania cu avioane Typhoon: Vezi ceremonia de la baza aeriana Mihail Kogalniceanu (Video)

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 22:31
2297 citiri
Britanicii au venit in Romania cu avioane Typhoon: Vezi ceremonia de la baza aeriana Mihail Kogalniceanu (Video)
Foto: captura video Facebook/ Ministerul Apararii Nationale

Ceremonia de sosire a detasamentului britanic care va efectua, de la inceputul lunii mai si pana la sfarsitul lunii august, serviciul de politie aeriana cu patru aeronave Typhoon ale Fortelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a avut loc, joi, la baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu.

Atasatul militar al Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, Neville McNally, prezent la ceremonie, a declarat ca acesta este un eveniment important pentru Marea Britanie si pentru relatia bilaterala cu Romania.

"In numele ambasadorului britanic, as dori sa subliniez importanta acestui eveniment pentru Regatul Unit, pentru relatia noastra bilaterala cu Romania si pentru angajamentul nostru in cadrul NATO si in sistemul de aparare al Europei", a afirmat atasatul militar.

El a precizat ca prezenta aeronavelor Typhoon in tara noastra reprezinta o marturie a angajamentului celor doua tari, fiind o parte dintr-o serie de angajamente in care vor fi implicati in urmatorele luni militari britanici si romani.

"Marea Britanie colaboreaza cu Romania in domeniul apararii, iar prezenta aeronavelor Typhoon ale Fortelor Aeriene Regale reprezinta marturia acestei relatii si a acestui angajament. In lunile care vor urma, aceste aeronave Typhoon vor functiona ca politie aeriana alaturi de aeronavele romanesti pentru asigurarea ordinii si a sigurantei, iar acest lucru va ridica in continuare nivelul de cooperare si interoperabilitate intre fortele noastre aeriene.

Aeronavele Typhoon sunt doar o parte dintr-o serie de angajamente militare la nivel inalt, la care fortele armate britanice vor colabora cu cele romanesti in urmatoarele luni, pe pamant, pe apa si in aer", a precizat atasatul militar al Marii Britanii.

Luni, la baza aeriana din Mihail Kogalniceanu au sosit patru aeronave Typhoon ale Fortelor Aeriene Regale ale Marii Britanii.

Aeronavele si detasamentul britanic format din aproximativ 150 de militari (piloti si personal tehnic) vor executa, alaturi de aeronavele MiG-21 LanceR si militarii Fortelor Aeriene Romane, misiuni de politie aeriana in perioada 1 mai - 31 august.

Marea Britanie trimite avioane multirol Typhoon in RomaniaRusia este incercuita? Ce scriu presa rusa si cea engleza despre trimiterea de avioane Typhoon in Romania

Dislocarea avioanelor Fortelor Aeriene Regale in Romania este parte a implementarii Planului de actiune pentru asigurarea capacitatii operationale a NATO pe flancul estic al Aliantei atat in zona de nord, cat si in zona d ...citeste mai departe despre "Britanicii au venit in Romania cu avioane Typhoon: Vezi ceremonia de la baza aeriana Mihail Kogalniceanu (Video)" pe Ziare.com

#ceremonie primire detasament britanic Mihail Kogalniceanu, #avioane politie aeriana britanica, #avioane Typhoon britanice Romania , #Stiri Administratie