Britanicii au interceptat din nou avione de lupta ale Moscovei deasupra Marii Negre

Miercuri, 22 August 2018, ora 12:12
966 citiri
Britanicii au interceptat din nou avione de lupta ale Moscovei deasupra Marii Negre
Foto: Twitter/Royal Air Force

Avioanele de vanatoare Typhoon ale Fortelor Regale Aeriene Britanice, aflate in misiune la baza Mihai Kogalniceanu din Constanta, au interceptat din nou doua avioane de lupta rusesti, care s-au apropiat de spatiul aerian al NATO, deasupra Marii Negre.

Anuntul a fost facut miercuri pe Twitter de catre Fortele aeriene regale britanice, care au precizat ca au fost interceptate doua avioane rusesti de tip Su-30 Fencer.

RAF Typhoons based in Romania have been launched in response to two suspected Russian Su-30 Flanker aircraft operating near @NATO airspace over the Black Sea. #WeAreNATO pic.twitter.com/mLr0V7MZEa- Royal Air Force (@RoyalAirForce) 22 august 2018

Si in 15 august Fortele aeriene regale britanice au interceptat sase bombardiere rusesti care zburau in apropiere de spatiul aerian NATO la Marea Neagra. Si atunci, avioanele Typhoon au decolat de la baza Kogalniceanu pentru a intercepta cele sase aeronave militare model Su-24 FENCER, care s-au intors catre Crimeea.

Ministrul roman al Apararii Mihai Fifor declara recent ca asemenea "provocari" din partea Rusiei au devenit frecvente in ultimele luni.

Patru avioane de tip Typhoon britanice se afla la baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu, unde sunt stationati cateva sute de militari americani.

Fifor: Romania se confrunta destul de des cu provocari din partea Rusiei, dar este pregatitaCe spune Fifor despre interceptarea bombardierului rus: Ne-am obisnuit. Aparam spatiul NATO ...citeste mai departe despre "Britanicii au interceptat din nou avione de lupta ale Moscovei deasupra Marii Negre" pe Ziare.com

#avioane rusesti spatiu romanesc, #avioane rusesti Marea Neagra , #Stiri Administratie