Bomba de pe masa CCR: Explicatiile SRI despre interceptari

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 07:43
1105 citiri
Bomba de pe masa CCR: Explicatiile SRI despre interceptari
Foto: Facebook/SRI

Pe masa CCR sta o adevarata bomba pentru tot ce inseamna sistem judiciar din Romania, o hotarare care ar putea avea drept consecinta blocarea pentru ani multi a activitatii tuturor parchetelor din Romania, de la cele de pe langa diferite instante, la DNA si, in primul rand, DIICOT.

Este vorba despre motivarea deciziei CCR, care a declarat neconstitutional articolul 142, al. 1, din Codul de Procedura Penala.

Acesta prevede ca: "procurorul pune in executare supravegherea tehnica ori poate dispune ca aceasta sa fie efectuata de organul de cercetare penala sau de lucratori specializati din cadrul politiei ori de alte organe specializate ale statului".

Obiectia CCR se refera la sintagma "alte organe specializate ale statului", care "nu respecta conditiile de calitate inerente unei norme legale, sub aspectul claritatii, preciziei si previzibilitatii, intrucat nu permite subiectilor de drept sa determine care sunt organele specializate ale statului abilitate sa realizeze masurile... citeste mai departe despre "Exclusiv Bomba de pe masa CCR: Explicatiile SRI despre interceptari" pe Ziare.com

#CCR interceptari SRI, #SRI interceptari parchete , #Stiri Administratie