Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc a lansat platforma unde clujenii pot propune proiecte pentru orasul lor. Finantarea maxima - 150.000 de euro

Boc a lansat platforma unde clujenii pot propune proiecte pentru orasul lor. Finantarea maxima - 150.000 de euro
Primaria Cluj-Napoca a lansat, luni, primul proces de bugetare participativa din Romania, in cadrul caruia locuitorii pot depune proiecte pe diverse domenii, iar cele care intrunesc cel mai mare numar de voturi urmeaza sa fie finantate si implementate incepand cu anul 2018.

Primarul Emil Boc a declarat, luni, intr-o conferinta de presa ca valoarea maxima a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 de euro.

"Primaria Cluj-Napoca a lansat, luni, primul proces de bugetare participativa din Romania, o forma de respect pentru clujenii care platesc taxe si impozite locale si care pot decide cum se cheltuiesc banii in interes public.

In perioada 17 iulie - 20 august, clujenii pot propune proiecte pentru oras prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro, care trebuie sa se incadreze in sase domenii precum alei, trotuare si zone pietonale, mobilitate, accesibilitate si siguranta circulatiei, spatii verzi si locuri de joaca, amenajare spatii publice - mobilier urban, iluminat public, infrastructura educationala si culturala, orasul digital.

Proiectele care obtin cel mai mare numar de voturi vor fi implementate de catre Primaria Cluj-Napoca incepand cu anul 2018. Valoarea maxima a bugetului estimat pentru fiecare proiect este de 150.000 euro", a spus Boc.

Potrivit acestuia, prin acest proces de bugetare participativa online, municipalitatea urmareste implicarea directa in luarea deciziilor privind proiectele orasului a tuturor celor care locuiesc, muncesc sau studiaza in Cluj-Napoca si au cel putin 18 ani.

"Primaria Cluj-Napoca le propune clujenilor implicarea activa in procesul de luare a deciziilor in ceea ce priveste viitoarele proiecte ale municipalitatii, fiind vorba despre o actiune democratica de deliberare si decizie pentru stabilirea modalitatii optime de cheltuire a unei parti din bugetul local", a mai spus primarul.

Acesta a explicat ca procesul este o continuare a proiectului pilot de bugetare participativa realizat in 2013 in cel mai mare cartier al Clujului, Manastur, si a procesului participativ pentru tineret desfasurat in anul 2015, Com'On Cluj-Napoca.

Potrivit lui Boc, inregistrarea participantilor se face pe platforma online www.bugetareparticipativa.ro, adaptata pentru dispozitivele mobile sau desktop, fiecare cetatean avand posibilitatea de a formula una sau mai multe propuneri de proiecte.

"Analiza tehnica si legala a proiectelor se face de catre departamentele din cadrul Primariei Cluj-Napoc ...citeste mai departe despre "Boc a lansat platforma unde clujenii pot propune proiecte pentru orasul lor. Finantarea maxima - 150.000 de euro" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 915 ori