Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Blue Air reia zborurile pentru anumiți pasageri. Condițiile în care vor fi dați înapoi banii pe bilete

Blue Air reia zborurile pentru anumiți pasageri. Condițiile în care vor fi dați înapoi banii pe bilete

Compania aeriană Blue Air a făcut noi precizări despre negocierile privind reluarea zborurilor și rambursarea banilor pe bilete.

Reprezentanții Blue Air au anunțat, într-un comunicat transmis joi, 15 septembrie, că a primit sprijin din partea majorității aeroporturilor din străinătate, incluzâd aeroporturile din Italia, Israel, Spania, Marea Britanie, dar și a furnizorilor de combustibil din aceste aeroporturi, pentru a putea relua serviciile, cu condiția plății în avans a serviciilor oferite.

Compania mizează pe același sprijin și din partea aeroporturilor din România, Bacău, Cluj-Napoca, București- Otopeni și Iași. Având în vedere suspendarea activității de transport aerian de pasageri din perioada 6 septembrie – 9 octombrie 2022, numărul total de pasageri afectați de anulările zborurilor în această perioadă este de aproximativ 230.000, reprezentând aproximativ 77.000 rezervări bilete de călătorie.

Condițiile în care vor fi rambursați banii

Rambursarea tuturor sumelor datorate pasagerilor pentru biletele achiziționate depinde esențial de reluarea operațiunilor și a activității de vânzare a Blue Air, arată compania în comunicat. Un alt factor esențial este aportul în numerar adus de unul dintre cei doi investitori cu care se aflăm în discuții compania.

Toți pasagerii au fost notificați de anularea zborurilor și au primit 3 opțiuni disponibile: reprogramarea călătoriei pe următorul zbor disponibil, rambursarea în portofelul electronic (Blue Air oferind un bonus în procent de 25%, din valoarea biletului achiziționat drept compensare pentru neplăcerile create pasagerilor) sau rambursarea biletelor achiziționate.

În ultimele zile au fost create peste 17.500 de portofele electronice, totalizând 1.900.000 EUR, iar pasagerii care au ales această opțiune vor putea folosi sumele în vederea achiziționării de bilete imediat ce compania va activa procesul de vânzare. ...citeste mai departe despre "Blue Air reia zborurile pentru anumiți pasageri. Condițiile în care vor fi dați înapoi banii pe bilete" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 597 ori