Bisericile ar putea gazdui centre after-school: Ii scoatem din baruri pe cei care vor, ca nu poti sa ii aduci cu lantul

Sambata, 23 Iulie 2016, ora 20:50
857 citiri
Bisericile ar putea gazdui centre after-school: Ii scoatem din baruri pe cei care vor, ca nu poti sa ii aduci cu lantul
Foto: Ziare.com

Primaria Sectorului 1 ar putea amenaja centre de after-school pe langa biserici, unde parintii isi vor putea lasa copiii dupa ce ii iau de la scoala. Initiativa a fost salutata pana acum de preoti, dar si de psihologi, care cred ca este o idee buna.

Primarul Dan Tudorache s-a intalnit, luni, cu preoti ai bisericilor ortodoxe din sector, ocazie cu care s-a propus si construirea de centre after-school in curtea unor parohii.

"Se doreste ca, in perioada urmatoare, sa se puna bazele unei colaborari cu Primaria Sectorului 1 pentru dezvoltarea de cantine sociale, gradinite, centre sociale pentru batranii si copiii proveniti din familii cu venituri reduse", a spus protopopul sectorului 1, Dan Toader.

Contactat de Ziare.com, preotul paroh al Bisericii Mavrogheni, Radu Petre Muresan, lacas situat langa Muzeul Taranului Roman, ne-a dat detalii despre intalnire, propunere si discutii.

"Noi, preotii, am avut intalnire cu primarul, si ne-am spus doleantele. Unul a vrut restaurare de ...citeste mai departe despre "Bisericile ar putea gazdui centre after-school: Ii scoatem din baruri pe cei care vor, ca nu poti sa ii aduci cu lantul" pe Ziare.com

#after school biserica Bucuresti, #after school sector 1 Bucuresti, #preot after school Bucuresti , #Stiri Administratie