De ce se sufocă Bucureștiul în nopțile de weekend: "Luni și marți se fac livrările de cupru pentru topitorii"

Duminica, 07 Noiembrie 2021, ora 21:14
455 citiri
De ce se sufocă Bucureștiul în nopțile de weekend: "Luni și marți se fac livrările de cupru pentru topitorii"
Fum rezultat de la una din topitoriile ilegale de lângă București

Fostul comisar șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, explică într-un mesaj transmis online sursa poluării aerului din București.

Berceanu afirmă că luni și marți se fac livrările de cupru pentru topitorii și de fier pentru exportatorii de fier către Turcia.

”Miercuri, joi și vineri intră marfă nouă, adică cabluri, părți componente ale autoturismelor dezmembrate, diferite angrenaje care conțîn fier, electronice și electrocasnice, la prestatorii ilegali. Locațiile sunt în Ilfov majoritar, pentru că aici sunt și capii structurilor de crimă organizată. Vinerea, sâmbăta și duminica deșeurile sunt arse, împreună cu părțile din autoturismele dezmembrate, tot ilegal”, susține fostul șef de la Garda de Mediu.

Berceanu completează că duminica, la 3 dimineața, începe coletăria, din poartă în poartă, de la cei care au ars deșeurile. ”Din această cauza avem "inversiuni termice" preponderent în weekend. Tot în weekend au loc și arderile de deșeuri în gropile ilegale de gunoi făcute în sute de comune, sub umbrela autorităților locale, sub pretextul că nu există alte opțiuni.

Tot atunci avem și degajările de hidrogen sulfurat, gazul rezultat din fermentația gunoiului din gropile de gunoi legale. Faptul că am fost permanent pe capul celor care poluează s-a simțit în calitatea aerului mult mai bună decât în toți ceilalți ani”, mai afirmă activistul de mediu.

Acesta spune că nu postările lui au stopat arderile și au făcut diferența între ceea ce respiră acum bucureștenii și ceea ce am respirat în urmă cu câteva luni: ”Atât timp cât câțiva politicieni de "top" din partidele politice tradiționale sunt parte din crima organizată și stopează acțiunile GNM, pentru că acum pot, vom respiră otravă”. ...citeste mai departe despre "De ce se sufocă Bucureștiul în nopțile de weekend: "Luni și marți se fac livrările de cupru pentru topitorii"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berceanu, #mediu, #USR, #poluare, #Bucuresti, #fum, #topitorii , #Stiri Administratie