Beny Steinmetz si Tal Silberstein au fost arestati in Israel: Cei doi oameni de afaceri au dosar penal si in Romania

Luni, 14 August 2017, ora 10:25
831 citiri
Beny Steinmetz si Tal Silberstein au fost arestati in Israel: Cei doi oameni de afaceri au dosar penal si in Romania
Foto: captura video Antena3

Beny Steinmetz si Tal Silberstein (foto), cei doi oameni de afaceri israelieni cercetati penal de DNA in dosarul retrocedarii padurii Snagov, au fost arestati luni dimineata in Israel.

Procurorii israelieni au descins la domiciliile lor in zorii zilei, de unde i-au ridicat pe cei doi oameni de afaceri. De asemenea, au fost facute investigatii la birourile acestora, de unde au fost ridicate documente si calculatoare, a declarat la Realitatea TV Somfalvi Attila, jurnalist de origine romana stabilit in Israel.

Acesta a mai precizat ca acuzatiile care li se aduc celor doi sunt de falsificare de documente, spalare de bani si mita, ele vizand proprietati imobiliare si pamanturi in diferite tari straine.

Oameni de afaceri Israelieni arestati in cazuri cercetate in diferite tari #FBI #Romania- Attila Somfalvi (@attilus) August 14, 2017

In cercetarile din Israel ar fi fost implicate FBI, Europol si politia elvetiana, informeaza jurnalistul citat, care a mai precizat ca 5 persoane au fost arestate si sunt cercetate, dar celelalte nume nu au fost date publicitatii.

Publicatia Haaretz, citata de News.ro, precizeaza ca cei retinuti sunt suspectati de fals, de uz de fals, de spalare de bani, de abuz de incredere, de obstructionarea justitiei.

Acuzatiile au legatura cu arestarea lui Bey Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, intr-un caz de coruptie de zeci de milioane de dolari. Oamenii legii spun ca Steinmetz si asociatul sau ar fi platit sumele enorme unor oficiali din Guineea pentru a-si promova interesele de afaceri.

Steinmetz si Silberstein sunt cunoscuti in Romania atat pe plan politic, cat si din cauza problemelor penale.

Procurorii DNA ii acuza ca in noiembrie 2006, impreuna cu Remus Truica si alte persoane, au constituit un grup infractional organizat cu scopul de a obtine revendicarea ilegala de catre Paul al Romaniei a anumitor proprietati, printre care si padurea Snagov.

Procurorii spun ca astfel a fost cauzat un prejudiciu de peste 130 de milioane de euro.

DNA a cerut arestarea lor preventiva, iar judecatorii de la Curtea de Apel Brasov au admis in prima instanta, insa Inalta Curte a respins cererea, decizia fiind definitiva, asa ca Beny Steinmetz si Tal Silberstein au parasit Romania.

Prin urmare, procesul va continua in absenta lor si ei vor ajunge in spatele gratiilor doar daca se va da o sentinta definitiva, ceea ce va dura multi ani. Mai mult, Romania nu are tratat de extradare cu Israelul, asa ca vor fi purtate n ...citeste mai departe despre "Beny Steinmetz si Tal Silberstein au fost arestati in Israel: Cei doi oameni de afaceri au dosar penal si in Romania" pe Ziare.com

#Steinmetz Silberstein arestati Israel , #Stiri Administratie