BBC scrie despre simpaticii caini protestatari si inca asteapta raspuns de la Romania Tv sa afle cine i-a platit

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 12:12
1489 citiri
BBC scrie despre simpaticii caini protestatari si inca asteapta raspuns de la Romania Tv sa afle cine i-a platit
Foto: Ziare.com

Protestele din ultima vreme din Romania nu doar ca au trezit in noi spiritul civic si dorinta de dreptate, dar au si aratat ca suntem capabili de ironii fine. BBC a publicat, duminica, povestea patrupedelor simpatice care sunt si ele unul dintre simbolurile manifestatiilor de amploare din tara noastra.

"Cum au fost implicati cainii in politica" - asa incepe clipul realizat de postul de televiziune britanic.

BBC aminteste ca, de aproape doua saptamani, romanii protesteaza masiv in strada, dar si in mediul online, fata de masurile Guvernului PSD-ist condus de Sorin Grindeanu, care slabesc lupta anti-coruptie.

"Insa, cumva, cainii au ajuns sa fie miezul manifestatiilor", continua BBC.

Sursa citata arata ca totul a pornit de la o informatie distribuita de o parte din mass-media (postul de televiziune britanic a aratat o captura de ecran de la Romania TV) potrivit careia protestatarii ar fi fost platiti ca sa iasa in strada. Iar daca aveai si un animal cu tine, ai fi primit mai multi bani.

BBC a incercat sa obtina un punct de vedere de la site-urile si posturile TV aratate cu degetul, insa nu a primit niciun raspuns.

Oamenii au iesit in strada si la Arad, iar multi si-au adus cainii cu ei: "Sa mai sugem niste bani de la Soros"

Ca urmare a acestor informatii catalogate drept false de protestatari, si mai multi romani au venit cu cainii in strada si au ironizat situatia.

Astfel, oamenii au venit cu patrupedele la manifestatii, purtand care mai de care mesaje mai amuzante, iar Internetul a fost umplut de critici, GIF-uri si meme-uri la adresa celor care au publicat informatiile false.

Nu numai atat, intreaga lume pare a fi interesata de ce se intampla in Romania, iar live-urile pe Facebook de la proteste au facut inconjurul planetei.

Guvernul a facut pasul in urma si a renuntat la proiectele controversate legate de modificarea Codurilor Penale, insa ceasul "bombei" inca ticaie, avand in vedere ca atata OUG 13, cat si cea de abrogare se afla in Parlament.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Liviu Dragnea vrea adoptarea de urgenta in Parlament a ordonantei de abrogare

Ordonanta penala n-o muritu', numa un pic s-o hodinitu'. Rezistenta continua!

De asemenea, romanii sunt asteptati sa iasa iar in numar mare duminica in strada.

Rezistam! De ce e esential protestul din aceasta seara ...citeste mai departe despre "BBC scrie despre simpaticii caini protestatari si inca asteapta raspuns de la Romania Tv sa afle cine i-a platit" pe Ziare.com

#BBC proteste Romania caini, #BBC proteste caini, #proteste caini , #Stiri Administratie