Basescu a decorat mai multi intelectuali, "in numele natiunii": Patapievici, printre ei

Sambata, 10 Mai 2014, ora 11:24
1630 citiri
Basescu a decorat mai multi intelectuali, "in numele natiunii": Patapievici, printre ei
Foto: Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a decorat, vineri, cu ocazia sarbatoririi Zilei Europei, mai multi intelectuali, printre care Horia Roman Patapievici, fostul presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR).

Ceremonia a fost organizata in contextul in care premierul Victor Ponta a refuzat sa contrasemneze decretele prin care erau decorati membrii fostei conduceri a ICR, acuzandu-i de neonazism, fascism si atitudini anti-romanesti, motiv pentru care presedintele a sesizat Curtea Constitutionala, iar Mircea Mihaies a decis sa-l dea in judecata pe seful Guvernului.

La ceremonia organizata la Palatul Cotroceni, Horia Roman Patapievici a primit personal decoratia Serviciul Credincios in grad de Cavaler pentru care decretul a fost semnat in urma cu mai multi ani, in conditiile in care premierul Ponta s-a opus ca acesta sa primeasca Steaua Romaniei, pentru care presedintele a incercat sa emita recent un decret.

In cadrul aceleiasi festivitati, presedintele a mai inmanat decoratii ...citeste mai departe despre "Basescu a decorat mai multi intelectuali, "in numele natiunii": Patapievici, printre ei" pe Ziare.com

#Patapievici decorat Basescu, #Liiceanu decorat Basescu, #Basescu decoratii intelectuali , #Stiri Administratie