Banii si sanatatea sunt problemele care ii ingrijoreaza cel mai tare pe romani - Eurobarometru

Sambata, 04 Martie 2017, ora 21:47
944 citiri
Banii si sanatatea sunt problemele care ii ingrijoreaza cel mai tare pe romani - Eurobarometru
Foto: Arhiva Ziare.com

Situatia economica, sistemul de sanatate si cel de securitate sociala sunt cele mai serioase probleme cu care se confrunta Romania, apreciaza circa o treime (32%) dintre participantii la un Eurobarometru realizat anul trecut, inainte de alegerile parlamentare.

Printre celelalte mari probleme romanii au indicat cresterea preturilor, inflatia si costul de trai (24%), dar si somajul (19%), se arata in Raportului National publicat de Comisia Europeana si citat de Mediafax.

In schimb, la nivelul Uniunii Europene cele mai grave probleme sunt considerate a fi imigratia (36%) si terorismul (34%).

In partea a doua a anului trecut, doar un sfert dintre romani percepeau situatia economica a tarii ca fiind buna si foarte buna, procentul fiind similar cu cel din anul anterior (2015), dar mult sub media UE (41%).

Autorii Raportului National pentru Romania mai puncteaza faptul ca inainte de alegerile parlamentare din decembrie, romanii erau mai putin optimisti in ceea ce priveste evolutia economiei in urmatoarele 12 luni. Astfel, un sfert apreciau ca economia se va imbunatati, 40% ca va ramane la fel, iar 29% erau pesimisti, anticipand ca va merge mai prost.

In ceea ce priveste situatia locurilor de munca, 47% dintre respondenti au spus ca apogeul crizei a fost atins, in timp ce un procent similar (41%) au considetat ca greul abia urmeaza. Procentele sunt apropiate de media europeana (42%).

De asemenea, doar jumatate dintre respondenti au spus ca situatia gospodariei lor este buna sau foarte buna, procentul fiind sub media europeana (68%). ...citeste mai departe despre "Banii si sanatatea sunt problemele care ii ingrijoreaza cel mai tare pe romani - Eurobarometru" pe Ziare.com

#Eurobarometru romani economie sanatate , #Stiri Administratie