O prostituată a reușit să dea în vileag cea mai mare afacere cu bani falși din România ultimilor ani. Captură de peste 200.000 de euro

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 15:49
665 citiri
O prostituată a reușit să dea în vileag cea mai mare afacere cu bani falși din România ultimilor ani. Captură de peste 200.000 de euro
Captură record de bani falși a polițiștilor din Prahova FOTO captură video BCCO

Polițiștii au reușit să captureze peste două sute de mii de euro în bancnote false care ar fi trebuit să ajungă pe piață.

Banii erau vânduți pe OLX ca ”recuzită”.

Afacerea cu bani falși a fost coordonată din Bihor de o tânără în vârstă de de 27 de ani și de soțul ei, de 43 de ani. Ulterior în ”combinație” a intrat și mama fetei.

Cei trei se foloseau de imprimante performante și printau bancnote, euro, dolari și lei, pe care le vindeau pe OLX sau pe alte site-uri de mică publicitate ca bani de recuzită. Cumpărătorii știau despre ce este vorba și îi foloseau pe piață, susțin surse judiciare.

Afacerea a scăpat însă din mână după ce un adolescent de 17 ani din Prahova a postat pe Tik Tok o filmare în care apărea înconjurat de un teanc mare de bani. Ulterior, o prostituată anunța la poliție că unul dintre clienții săi a plătit-o cu bani falși, iar polițiștii au intrat pe fir. Clientul prostituatei a mărturisit de unde avea bancnotele false și de aici anchetatorii au ajuns la sursa.

Bancnotele false erau vândute cu o cincime din prețul lor real, susțin sursele citate. De exemplu, pentru 1500 de euro, falsificatorii cereau 200 sau 300 de euro, în funcție de cum se înțelegeau cu cumpărătorii.

Trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre două femei, mamă și fiică, și un bărbat, două persoane fiind cercetate în stare de libertate.

În acest dosar polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au pus în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, în județele Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Prahova, Timiș și Vâlcea, precum și 13 mandate de aducere, la persoane bănuite de contrafacere a bancnotelor.

”Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au documentat, începând cu luna iulie a.c., activitatea unei grupări infracționale formată din 13 persoane, care ar fi fost implicată în falsificarea de monedă, punerea în circulație de valori falsificate, falsificarea de valori străine, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori și înșelăciune, care ar fi acționat pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliția Prahova.

Din probatoriul administrat, a rezu ...citeste mai departe despre "O prostituată a reușit să dea în vileag cea mai mare afacere cu bani falși din România ultimilor ani. Captură de peste 200.000 de euro" pe Ziare.com

#bani falsi, #bani falsi Romania, #euro falsi circulatie UE, #euro falsificati, #prostituata , #Stiri Administratie