Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Babuinizarea Romaniei

Babuinizarea Romaniei

Am gresit. Recunosc. Am afirmat, odata, ca regimul socialist are ca scop "de-scolarizarea Romaniei". Este adevarat, insa nu acesta este scopul sau ultim. Are altul, inca si mai sinistru. Babuinizarea.

Ii datoram lui Winston Churchill observatia unei relatii stranse intre babuini si Stanga extrema. Pe 19 februarie 1919, pe cand era ministru de Razboi, el a tinut un discurs in care si-a facut cunoscuta intentia de a eradica "banda pestilentiala de babuini (foul baboonery) " a bolsevismului. El se referea, evident, la regimul lui Lenin, impotriva caruia a ordonat chiar o interventie militara. Limitata, din pacate.

In timpul campaniei electorale, in noiembrie 1918, Churchill afirma: "Civilizatia a fost eliminata pe arii gigantice, iar bolsevicii tipa si topaie precum o trupa de babuini feroce peste ruinele oraselor si peste cadavrele victimelor lor".

Eu credeam ca razboiul Stangii impotriva propriului popor este, in ultima instanta, unul cultural. De la Lenin la Liviu Dragnea, socialistii au distrus universitatile, au cenzurat intelectualii, au pervertit cultura. In Romania ultimilor 25 de ani, scoala a fost demolata cu lovituri de tarnacop. Guvernarea a fost confiscata de plagiatori si de analfabeti. Scopul este limpede. Un popor fara educatie este usor de manipulat.

Dar scapasem din vedere ceva. Dedesubtul culturii se afla un strat inca si mai profund. Instinctele primare. Toti le avem. Foame, sete etc. Exista si o stiinta - etologia - care studiaza fundamentul instinctual al comportamentului. Omul modern isi reprima sau isi disciplineaza aceste impulsuri. Daca ne este foame, ne asezam frumos la masa, asteptam sa fim serviti, mancam civilizat si apoi platim. Nu ne infigem ghearele in farfuria vecinului, dupa care fugim cu prada intr-un colt...

Ce este babuinizarea? Este procesul prin care este inversat intreg sensul istoriei unui popor. Este regresul de la civilizatie la impulsurile primare. Eugen Ionescu a vorbit despre "rinocerizare". Un concept interesant, care insa trimite doar la atavismele gandirii. Babuinizarea descrie o formula sociala. Cu urmatoarele caracteristici:

1. Inclinatia, necontrolata, spre insfacare. Romania este condusa de o cleptocratie. Insa hotii "normali" sunt, majoritatea, specializati. Unul fura din gestiune, altul fura rufe de pe sarma. Cleprocratul insa fura orice sclipeste. Bani, case, slujbe la stat. Manipuleaza piata bursiera, comite fals in acte, braconeaza, este implicat in contrabanda sau in uzurpare de tit ...citeste mai departe despre "Babuinizarea Romaniei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1132 ori
Citeste mai multe desprePSD babuini Romania