Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Azi are loc a doua dezbatere publica privind modificarea codurilor penale. Discutii cu specialistii din justitie

Azi are loc a doua dezbatere publica privind modificarea codurilor penale. Discutii cu specialistii din justitie
Proiectul Legii de modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala este discutat, luni, la ora 12.00, la Ministerul Justitiei cu specialistii din justitie si cu reprezentanti ai asociatiilor profesionale din sistemul judiciar, in a doua dezbatere publica organizata inainte de trimiterea actului normativ in Parlament.

Prima dezbatere publica a proiectului de Lege de modificare a codurilor penale a avut loc 26 aprilie. Atunci au participat ministrul Justitiei, Tudorel Toader, secretarul de stat Marieta Safta si noua persoane din partea societatii civile, dintre care cinci au fost reprezentanti ai unor asociatii si fundatii.

Ministerul Justitiei arata atunci ca reprezentantii societatii civile care au participat la dezbaterea publica "au exprimat in general sprijinul", insa au existat si critici legate de forma articolelor privind abuzul in serviciu si conflictul de interese si solicitari legate de posibilitatea reincriminarii insultei si calomniei si de reanalizare a textului propus pentru articolul referitor la confiscarea extinsa.

La a doua dezbatere publica, Ministerul Justitiei anunta ca au fost invitati "reprezentanti ai institutiilor si asociatiilor profesionale care isi desfasoara activitatea in domeniul infaptuirii justitiei, precum si ai organelor reprezentative ale profesiilor liberale din domeniul justitiei, interesate in aplicarea prevederilor cuprinse in proiectului de lege".

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, marti, ca saptamana viitoare va trimite la Parlament pentru dezbatere proiectul de lege privind modificarea celor patru coduri, respectiv Codul penal si de precedura penala si Codul civil si de procedura civila, dupa ce il va prezenta in Guvern.

Tudorel Toader a precizat ca se lucreaza la pachetul celor trei legi privind justitia, respectiv Legea privind statutul judecatorilor si procurorilor, Legea privind organizarea judiciara si Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii, iar cel mai probabil acesta va ajunge la Parlament peste doua saptamani.

Citeste si:
CSM avertizeaza: Proiectul codurilor penale poate crea confuzie intre confiscarea extinsa si confiscarea specialaGuvernul a dat lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"Cum a schimbat Guvernul Codul Penal in favoarea lui Dragnea si cum s-a asigurat ca scapa de orice raspundere pentru favorizarea infractoruluiPrimarii, sefii de consilii sau minist ...citeste mai departe despre "Azi are loc a doua dezbatere publica privind modificarea codurilor penale. Discutii cu specialistii din justitie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 748 ori