Avocatul lui Dragnea sustine ca respingerea contestatiei pe sechestru este o partial nelegala

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 12:39
958 citiri
Avocatul lui Dragnea sustine ca respingerea contestatiei pe sechestru este o partial nelegala
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Decizia instantei supreme, de a respinge contestatia lui Liviu Dragnea la punerea sub sechestru a bunurilor, este una partial nelegala, sustine avocatul presedintelui PSD, Flavia Teodosiu.

"Din punctul meu de vedere, o vad partial nelegala. Noi am mai invocat niste aspecte care erau obligatoriu a fi admise. Procurorului i s-a spus clar ca pune sechestru pe niste bani pe care i-am incasat acum doi ani si nu ii mai am de un an. Asta era perfect admisibila", a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Flavia Teodosiu.

Aparatorul liderului PSD a completat ca acestuia i-a fost pus sechestru doar pe o treime din indemnizatia primita in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor astfel ca Liviu Dragnea poate folosi doua treimi din indemnizatie.

"Initial, s-a instituit sechestru asupra tuturor veniturilor pe care domnul Dragnea urma sa le incaseze de la terti, inclusiv cele privind veniturile sale. Noi am contestat si imediat, a doua zi dupa ce am depus contestatia la Inalta Curte, am fost chemati la DNA si ni s-a amanat o ordonanta prin care DNA si-a dat seama de eroarea pe care a facut-o. Si atunci, a aplicat legea cum trebuie, in mod corect.

Si a ridicat acel sechestru, respectiv poprirea de pe doua treimi din veniturile sale, respectiv din indemnizatie, conform legii. (...). El are o indemnizatie de 11.000 lei net. A fost poprita doar o treime din aceasta indemnizatie. In felul acesta, au luat-o inaintea Inaltei Curti, astfel incat Inalta sa nu mai admita contestatia. Pentru ca nu au vrut sa admita, au facut modificarea inainte. Asta era atat de flagranta si de evidenta... altminteri se admitea clar contestatia", a completat Teodosiu.

Liviu Dragnea a contestat, saptamana trecuta, sechestrul dispus de DNA in dosarul Tel Drum, in valoare de aproximativ 27 milioane euro, presedintele PSD invocand faptul ca nu s-a constituit nicio parte vatamata in cauza.

Aparatorii sai au expus, miercuri, in fata instantei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) argumentele pe baza carora au solicitat ridicarea masurii asiguratorii.

La iesirea din sala de judecata, unul dintre avocatii lui Liviu Dragnea, Maria Vasii, a spus ca s-a prezentat, alaturi de colega sa, in fata magistratior, pentru a corecta "excesul de zel" pe care l-au observat in ancheta care il vizeaza pe liderul PSD.

Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea in dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metr ...citeste mai departe despre "Avocatul lui Dragnea sustine ca respingerea contestatiei pe sechestru este o partial nelegala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Liviu Dragnea dosar Tel Drum, #Liviu Dragnea avocat declaratii , #Stiri Administratie