Avocatii celebri nu l-au ajutat pe Puiu Popoviciu: Judecatorii resping rand pe rand caile de atac la condamnarea de 7 ani

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 16:03
1340 citiri

Curtea de Apel Bucuresti a respins marti o cerere de revizuire, cale extraordinara de atac, formulata de milionarul Puiu Popoviciu impotriva sentintei la 7 ani de inchisoare, pentru frauda cu terenurile Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV).

Decizia poate fi contestata cu apel, potrivit portalului instantelor.

Puiu Popoviciu a fugit in Marea Britanie inainte de decizia definitiva de condamnare, iar procedura de extradare dureaza de aproximativ doi ani. Dupa ce a fost condamnat, in august 2017, milionarul a deschis mai multe procese, cai extraordinare de atac, in care contesta decizia definitiva.

Era o perioada in care, intr-o campanie mediatica fara precedent, Puiu Popoviciu anunta ca l-a angajat ca avocat pe fostul director FBI din perioada mandatului lui Bill Clinton, Louis J. Freeh.

Intr-o declaratie publica, Freeh isi exprima atunci "profunda dezamagire" fata de decizia definitiva de condamanare a Inaltei Curti, adaugand ca "aceasta sentinta si condamnarea nu sunt sustinute nici de fapte, nici de lege."

"Echipa noastra a analizat cu atentie dovezile prezentate impotriva domnului Popoviciu la proces, inclusiv dovezi documentare si inregistrari pe ascuns ale conversatiilor sale. Acea analiza a documentat numeroase deficiente factuale si legale in cazul impotriva dlui Popoviciu," explica Louis J. Freeh.

Dupa doi ani, toate demersurile din instanta pentru a desfiiinta sentinta au esuat. Ziare.com a analizat cum s-au judecat aceste procese.

Contestatia in anulare: Neintemeiata

Prima cale extraordinara de atac, contestatia in anulare, a fost inregistrata pe 30 august 2017.

Verdictul a venit in noiembrie 2018: "Respinge, ca neintemeiata, contestatia in anulare declarata de contestatorul Popoviciu Gabriel Aurel impotriva deciziei penale nr. 266/A din 2 august 2017, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul nr. 9577/2/2012. Obliga contestatorul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva."

Recursul in casatie: Nefondat

A doua cale extraordinara de atac, recursul in casatie, a fost inregistrata pe 28 februarie 2018 la Inalta Curte. O cale de atac care a fost facuta si de alti condamnati din acest caz.

Sentinta instantei a venit in iunie 2018: "Respinge, ca nefondate, recursurile in casatie declarate de inc ...citeste mai departe despre "Avocatii celebri nu l-au ajutat pe Puiu Popoviciu: Judecatorii resping rand pe rand caile de atac la condamnarea de 7 ani" pe Ziare.com

#puiu popoviciu revizuire, #Puiu Popoviciu recurs, #Popoviciu condamnat definitiv , #Stiri Administratie