Avion rusesc doborat de Turcia la granita cu Siria

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 10:31
1380 citiri
Avion rusesc doborat de Turcia la granita cu Siria
Foto: Captura video YouTube

Un avion rusesc de vanatoare a fost doborat marti dimineata de catre fortele turce aproape de granita Turciei cu Siria.

Inainte de a fi doborat, pilotul avionului a fost avertizat, arata CNN Turk pe Twitter. The Telegraph, care citeaza oficiali de la Ankara, arata ca au fost emise 10 avertismente in decurs de cinci minute.

Din primele informatii reiese ca doua persoane din avion, cel mai probabil pilotii, au apucat sa se catapulteze. Aceeasi sursa arata ca doua elicoptere care erau in aer au incercat sa-i salveze pe cei doi care s-au catapultat.

Avionul doborat era de productie ruseasca, fiind vorba despre un SU-24, arata CNN Turk. Sursa citata mai spune ca unul dintre piloti ar fi fost capturat de fortele turkmene din Siria.

Aparatul de zbor este un avion de vanatoare care ar fi violat spatiul aerian turc. Conform Russia Today, avionul a fost doborat de aparate F16 turcesti si s-a prabusit in flacari intr-un sat populat. Zona este una in care se dau lupte intre armata siriana si Opozitie.

Premierul turc a cerut ministrului de Externe sa se consulte cu NATO si ONU in ceea ce priveste incidentul de marti dimineata.

In imaginile surprinse de postul privat de televiziune... citeste mai departe despre "Avion doborat de Turcia la granita cu Siria - Era de productie ruseasca (Video) " pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion doborat Turcia granita Siria, #avion doborat de Turcia , #Stiri Administratie