Avertizari MAE: Cod portocaliu de vant si inundatii in Irlanda, fenomene meteo intense in Grecia

Joi, 03 Octombrie 2019, ora 08:25
1027 citiri
Avertizari MAE: Cod portocaliu de vant si inundatii in Irlanda, fenomene meteo intense in Grecia
Foto: Arhiva Pixabay

Mnisterul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Irlanda, unde joi sunt in vigoare Coduri portocaliu si galben de vant puternic, ploi torentiale si inundatii, in regiunile Galway, Mayo, Clare, Cork, Kerry si Limerick. O alta atentionare a fost emisa pentru Grecia, unde sunt prognozate fenomene meteo intense: averse foarte puternice, intensificari ale vantului si grindina.

MAE informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Irlanda ca Serviciul de Meteorologie local a emis o atentionare de ploaie torentiala si rafale de vant puternic pentru regiunile Galway, Mayo, Clare, Cork, Kerry si Limerick. Vantul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu unele rafale de 100-130 km/h, care pot fi mai severe in regiunile de coasta, iar in restul teritoriului Irlandei vantul va avea viteze medii de 50-65 km/h, cu intensificari pe alocuri de pana la 100 km/h. Pe cale de consecinta, vantul puternic si ploaia torentiala vor conduce la inundatii de coasta.

Alerta este in vigoare pentru perioada 3 octombrie, ora 18:00 - 4 octombrie, ora 3:00.

Mai multe informatii pot fi regasite pe site-ul Serviciului local de Meteorologie la adresa web: http://www.met.ie/nationalwarnings/default.asp#.

MAE mentioneaza ca, pana in prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizari cu privire la posibile perturbari ale zborurilor. Cetatenii romani care calatoresc inspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizarile postate pe site-ul aeroportului, la adresa: https://www.dublinairport.com/latest-news.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro.

Atentionare si pentru Grecia

Totodata, MAE anunta ca autoritatile locale din Grecia au transmis o prognoza de fenomene meteo intense, pentru joi, in regiunea Aitoakrnania: averse puternice insotite de fenomene meteo extreme: grindina, descarcari ...citeste mai departe despre "Avertizari MAE: Cod portocaliu de vant si inundatii in Irlanda, fenomene meteo intense in Grecia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avertizare MAE Irlanda, #avfertizare MAE Grecia , #Stiri Administratie