Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Avertismentul Directiei Juridice a CSM: Cum ar putea intra in vigoare ordonanta 13

Avertismentul Directiei Juridice a CSM: Cum ar putea intra in vigoare ordonanta 13
Directia Juridica a CSM sustine, intr-un punct de vedere referitor la ordonanta de abrogare a OUG 13, ca, in cazul in care actul normativ de abrogare va fi respins de Parlament, ordonanta de urgenta 13, de modificare a codurilor penale, va intra in vigoare.

Directia Juridica a CSM a constatat ca cererea de avizare a OUG 14 prin care s-a abrogat ordonanta de modificare a codurilor a ramas fara obiect, avand in vedere ca a fost deja adoptata si publicata in Monitorul Oficial.

Pe de alta parte, in punctul de vedere inaintat plenului CSM, Directia Juridica atrage atentia ca, daca Parlamentul respinge prin lege ordonanta de abrogare, OUG 13 intra in vigoare.

Juristii CSM fac referire la alin. (3), art. 64 din Legea nr. 24/2000, potrivit caruia "abrogarea unei dispozitii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior sa se repuna in vigoare actul normativ initial. Fac exceptie prevederile din ordonantele Guvernului care au prevazut norme de abrogare si au fost respinse prin lege de catre Parlament."

Astfel, precizeaza Directia Legislatie, "in cazul in care Parlamentul nu aproba OUG nr. 14/2017, OUG nr. 13/2017 isi va produce efectele in integralitate".

Luni seara, Ministerul Justitiei a trimis o adresa la CSM prin care informeaza oficial ca renunta la proiectul de lege elaborat in baza controversatei OUG 13. ...citeste mai departe despre "Avertismentul Directiei Juridice a CSM: Cum ar putea intra in vigoare ordonanta 13" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3881 ori