Avem o problema mare de tot cu eliberarile conditionate. Rata de recidiva a sarit undeva la 70%

Marti, 02 Februarie 2016, ora 15:00
1455 citiri
Avem o problema mare de tot cu eliberarile conditionate. Rata de recidiva a sarit undeva la 70%
Foto: Facebook / Cristi Danilet

Eliberarile conditionate se acorda mult prea usor, iar uneori devin o simpla formalitate, ajungandu-se astfel la situatii inacceptabile, cum este cazul celor care scriu "lucrari stiintifice", dar si la o rata de recidiva enorma, de 70%, subliniaza judecatorul Cristi Danilet, membru in CSM.

Marti dupa amiaza se incheie dezbaterea publica lansata de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, privind ordonanta de urgenta prin care se va abroga textul de lege de care beneficiaza scriitorii din inchisori pentru a li se reduce numarul de zile din pedeapsa.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, judecatorul Cristi Danilet vorbeste despre cauzele care au condus la acest fenomen de o amploare neobisnuita, subliniaza faptul ca in nicio alta tara membra UE cei care scriu in inchisoare nu beneficiaza de favoruri, ca la noi, si argumenteaza faptul ca singura solutie corecta este abrogarea articolului respectiv din lege, situatia fiind mult mai grava decat credem.

"Am auzit de studenti care la comanda... citeste mai departe despre "Avem o problema mare de tot cu eliberarile conditionate. Rata de recidiva a sarit undeva la 70% Interviu cu un judecator CSM" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Danilet ordonanta scriitori inchisoare, #ordonanta urgenta carti inchisoare, #Danilet eliberare conditionata , #Stiri Administratie