Avem nevoie de copaci pe marginea soselelor - in ritmul actual, va mai dura jumatate de mileniu

Marti, 23 August 2016, ora 22:34
733 citiri
Avem nevoie de copaci pe marginea soselelor - in ritmul actual, va mai dura jumatate de mileniu
Foto: Ziare.com

Drumurile din Romania ar trebui sa fie flancate de perdele forestiere - copaci care sa reduca efectele viscolului, precum si raspandirea prafului, a fumului si a zgomotului produs de masini. In ritmul actual, insa, un calcul simplu arata ca suntem mai aproape ca timp de perioada in care a domnit Mihai Viteazu decat de momentul in care impadurirea marginilor soselelor romanesti va fi completa.

Dintre cei 1.750 de kilometri pe marginea carora, potrivit legii, ar trebui plantati copaci, in Romania avem perdele forestiere de-a lungul a doar 8 kilometri din Autostrada Soarelui, relateaza Digi 24. Astfel, in actualul ritm plantarile se vor incheia peste 438 de ani.

"Am insistat foarte mult pe acele perdele forestiere. Perdelele forestiere, egal drumuri deschise in timpul iernii. Nu vom mai avea drumuri inchise daca avem aceste perdele forestiere", sustine Catalin Homor, ...citeste mai departe despre "Avem nevoie de copaci pe marginea soselelor - in ritmul actual, va mai dura jumatate de mileniu" pe Ziare.com

#plantare copaci autostrada, #perdea forestiera autostrada , #Stiri Administratie