Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AVAS vinde actiuni de la 50 de companii in 2013

AVAS vinde actiuni de la 50 de companii in 2013
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului va scoate la vanzare, in 2013, pachetele majoritare sau minoritare a 50 de companii, din totalul celor 330 pe care le detine in portofoliul sau.

Presedintele AVAS, Marius Lucian Obreja, considera ca privatizarea acestor companii va fi un "subiect sensibil", tinand cont de complexitatea operatiunilor si problematica economica si sociala pe care acestea o ridica.

"Privatizarea pentru pachetele de actiuni gestionate de AVAS este un sector sensibil, aceasta activitate desfasurandu-se in conformitate cu legislatia specifica privatizarii si cu angajamentele fata de Fondul Monetar International. Dificultatile procesului de privatizare a societatilor comerciale sunt determinate atat de aria intinsa a problematicii care trebuie rezolvata, cat si de profunzimea cu care trebuie abordate si solutionate problemele de natura economica si sociala", a anuntat Obreja intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Pentru societatile aflate in insolventa, AVAS are in vedere aplicarea unor masuri care sa urmareasca mentinerea in functiune a modulelor viabile si pastrarea locurilor de munca. Modulele viabile vor fi valorificate de catre investitorii interesati sa preia afacerile la cheie, precizeaza AVAS.

Institutia are in portofoliu 329 de firme, din care 13 sunt pachete majoritare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2022 ori