Autospecialele Politiei sunt iesite din uz in proportie de 95%

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 08:33
2176 citiri
Autospecialele Politiei sunt iesite din uz in proportie de 95%

Ministrul Administratiei si Internelor, Radu Stroe, a declarat, marti, la bilantul activitatii pe anul 2012 a Politiei Romane, ca numarul de autospeciale din pacul auto al Politiei acopera numai jumatate din necesar, iar 95 % dintre cele existente ar trebui casate.

"Este nevoie de fonduri. Suntem la jumatate din capacitatea necesara de autospeciale, iar 95 % dintre acestea au depasit normele pentru scoaterea din functiune", a anuntat Stroe.

Ministrul Internelor a subliniat, in special, rezultatele bune obtinute de structurile Politiei Romane specialializate in combaterea criminalitatii organizate, Directiei de Operatiuni Speciale (DOS) si a politistilor din mediul rural, unde, dupa reinfiintarea Posturilor de Politie, criminalitatea a scazut cu zece la suta, insa a remarcat si o scadere profesionala, fizica si psihica a unor politisti.

"In materie de structuri si cadre am observat cateva deficiente importante: pregatirea profesionala si fizica, precum si cea psihologica sunt in declin in raport cu provocarile vietii si normele standard", a declarat Stroe.

Radu Stroe a mentionat in discursul sau si faptul ca exista slabiciuni in ceea ce priveste garantarea sigurantei cetateanului. "Nu reusim sa garantam siguranta cetateanului 24 din 24 de ore, iar ce se intampla in preajma scolilor si gradinitelor devine un fapt inacceptabil pentru societatea romaneasca, pentru cei din Politie, din MAI si cred ca si din Guvern. Va trebui sa facem ceva si aici", a mai spus ministerul internelor.

Ministrul a subliniat faptul ca "in ciuda acestor deficiente, care trebuiau semnalate, nu se poate face vreo culpa celor peste 50.000 de politisti".

#autospeciale Politie Romania, #parc auto Politia Romana , #Stiri Administratie