Autoritatile publice trebuie sa faca mai mult, cu resurse mai putine - studiu

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 12:48
1127 citiri
Autoritatile publice trebuie sa faca mai mult, cu resurse mai putine - studiu

Organizatiile din sectorul public din toata lumea se afla in fata provocarii de a face mai mult cu mai putine resurse, arata un studiu publicat, miercuri, de compania de consultanta PricewaterhouseCoopers.

Noua situatie impune guvernelor si organizatiilor guvernamentale sa furnizeze servicii accesibile, intr-un context de taieri bugetare pentru reducerea deficitului, arata studiul.

Raportul PwC, The Future of Government (Viitorul Guvernarii), analizeaza transformarile din ultimii sase ani, o perioada in care guvernele s-au straduit sa tina pasul cu asteptarile in continua schimbare ale cetatenilor si cu progresul rapid in domeniul tehnologiei, pe fundalul unei reduceri a fondurilor destinate serviciilor publice.

"Organizatiile publice de maine vor trebui sa se comporte destul de diferit fata de prezent, adaptandu-se la schimbare precum un organism viu, creand prototipuri si evoluand astfel incat sa raspunda nevoilor societatii pe masura ce acestea cresc. O provocare majora este descoperirea de noi cai pentru a derula colaborari strategice si parteneriate cu alte sectoare ale societatii", arata Daniel Anghel, Partener, Consultanta Fiscala, Liderul echipei de Servicii pentru Sectorul Public, PwC Romania.

Studiul arata ca organizatiile trebuie sa priveasca prin trei lentile diferite care sa le ghideze comportamentul - orientarea catre cetatean, echilibrul intern/extern, rezultate sustenabile.

Raportul PwC subliniaza ca actorii din domeniul public trebuie sa se comporte diferit fata de trecut si sa-si imbunatateasca abilitatile de management necesare dirijarii resurselor in mod eficient.

"Nu subestimam amploarea transformarilor necesare, in special pentru acele organizatii care au mii de oameni in subordine. Realizarea transformarii va solicita un leadership agil si inspirational, precum si o strategie pentru managementul talentelor axata pe atragerea, dezvoltarea si retentia oamenilor cu atitudinea si comportamentele corespunzatoare", subliniaza Daniel Anghel.

#autoritati publice Romania, #resurse autoritati publice, #rol sector public , #Stiri Administratie