Mercedes-Benz recheama in service unele modele de autocar din Romania UPDATE Nu sunt vizate autobuzele din transportul public

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 15:44
1053 citiri
Mercedes-Benz recheama in service unele modele de autocar din Romania UPDATE Nu sunt vizate autobuzele din transportul public
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe modele de autocar Mercedes-Benz din Romania vor fi verificate din cauza riscului de accident, insa nu sunt vizate autobuzele utilizate in retelele de transport public urban.

Daimler a notificat Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) ca va face verificari la mai multe modele de Mercedes-Benz, conform unei informari publicate pe site-ul institutiei.

"Dorim sa va aducem la cunostinta ca Daimler a decis lansarea unei operatiuni tehnice in reteaua sa, codificata: 72.10M10420A - Verificare deschidere nedorita a usii la viteza mare si corectare daca este necesar.

Aceasta campanie se va desfasura pe o perioada nedeterminata. Costurile acestei campanii vor fi suportate de catre Daimler. Clientii nu sunt implicati financiar. Acestia vor fi informati prin scrisori recomandate, cu solicitarea de a se prezenta la cel mai apropiat atelier de reparatii autorizat Mercedes-Benz", se arata in documentul citat de Agerpres.

In ceea ce priveste produsele, este vorba despre autocarele Mercedes-Benz model Integro Euro VI, Intouro, Intouro Euro VI, MC 400 Euro VI, Tourismo, Tourismo Euro VI, Travego, Facelift, Travego Euro VI.

In cadrul monitorizarii globale a produselor s-a constatat ca in anumite cazuri este posibila deschiderea nedorita a usii la viteza mare, iar acest lucru poate duce la risc de accident.

Daca e cazul, remedierea consta in aplicarea unor placi de rigidizare la foaia de usa, in zona bolturilor de fixare. Bolturile de lagar ale sistemului de actionare a usii trebuie inlocuite cu o varianta noua.

UPDATE 15:44 - Mercedes Benz a transmis, miercuri dupa-amiaza, ca modelele Mercedes-Benz supuse verificarilor nu vizeaza autobuze utilizate in retelele de transport public urban din Romania.

"Precizam ca situatia monitorizata punctual in cadrul acestei verificari, si anume deschiderea nedorita a usilor in cazul circularii autocarelor Mercedes-Benz la viteze mari, ar putea afecta un numar total de maximum 17 unitati, din totalul de aproximativ 6.000 autovehicule destinate transportului de persoane, cu capacitate de peste 50 locuri, marca Mercedes-Benz, prezente in parcul auto din Romania.

Astfel, cele 17 autocare vizate vor fi verificate in centrele autorizate de service Mercedes-Benz si dorim sa subliniem ca reprezentantii Mercedes-Benz Romania estimeaza o incidenta scazuta a existentei defectiunii", se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com. ...citeste mai departe despre "Mercedes-Benz recheama in service unele modele de autocar din Romania UPDATE Nu sunt vizate autobuzele din transportul public" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#verificari autocare Mercedes Benz, #pericol accident autocare Mercedes , #Stiri Administratie