Auchan si Leroy Merlin amenajeaza un spital de 7.500 mp pentru bolnavii de COVID-19

Joi, 02 Aprilie 2020, ora 18:15
987 citiri
Auchan si Leroy Merlin amenajeaza un spital de 7.500 mp pentru bolnavii de COVID-19
Foto: cladirea oferita de Leroy Merlin

Companiile Auchan si Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice.

Astfel, o cladire apartinand Leroy Merlin, situata pe centura Capitalei - zona Mogosoaia, va fi transformata intr-un centru de primire, triere, cazare si tratare preliminara a bolnavilor infectati cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate catre alte unitati spitalicesti.

Suprafata alocata, de 7.500 m2, este echipata cu toate utilitatile de baza (apa, energie, canalizare, etc.) si va fi amenajata, gratie eforturilor tuturor celor care se alatura proiectului, intr-o unitate pre-spitaliceasca.

Dupa finalizarea echiparii, cladirea va fi predata autoritatilor medicale decise de Guvernul Romaniei, pentru a fi operata de catre cadre medicale profesioniste.

"Asa am considerat noi ca trebuie sa ne implicam, asta ni s-a parut cel mai potrivit sa facem: un spital de campanie, chiar daca e mult spus. Aici vrem sa primim persoane infectate cu coronavirus, ceea ce ar mai diminua, pe cat posibil, presiunea la care pot fi supuse spitalele.

Aceasta initiativa se desfasoara cu sprijinul si colaborarea Ministerului Sanatatii si al Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), si dorim, in masura in care va fi nevoie si vom avea succes cu prima unitate, sa o extindem si in alte orase.

Stimati oameni de business, dragi conducatori de companii, va adresez acest mesaj colegial de implicare si solidaritate: va asteptam alaturi de noi, sprijinul vostru este foarte important. Stiu ca multi ati apreciat deja aceasta idee, va invit acum sa o concretizam si va multumesc in avans!", a declarat Ionut Ardeleanu, director general Auchan Retail Romania, initiator al proiectului.

Parteneriatul a beneficiat inca de la inceput de suportul companiilor Ceetrus, Oney si Decathlon, iar o serie de lucrari pregatitoare au fost realizate deja de companii de servicii precum Sinclea, Dass, Damart, Avicompact. Compania Romcarton a anuntat, de asemenea, ca intentioneaza sa doteze spatiul cu paturi.

"Suntem o companie umana, responsabila si ne asumam acest rol. Prin cultura companiei noastre ajutam zilnic fiecare locuitor din Romania sa-si protejeze casa si in contextul actual, cu atat mai mult, ne gandim la siguranta acestora si punem la dispozitie cladirea pentru a fi transformata in unitate de primire si vindecare bolnavi.

Cu aceasta ocazie, invitam comp ...citeste mai departe despre "Auchan si Leroy Merlin amenajeaza un spital de 7.500 mp pentru bolnavii de COVID-19" pe Ziare.com

#spital Auchan Leroy Merlin , #Stiri Administratie