Au sosit in tara ultimele trei avioane ale escadrilei de F-16

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 17:07
864 citiri
Au sosit in tara ultimele trei avioane ale escadrilei de F-16
Foto: Arhiva Ziare.com

Ultimele trei avioane ale escadrilei de F-16 au fost receptionate, vineri, la baza Aeriana 86 de la Borcea, in cadrul unei ceremonii la care au participat seful Fortelor Aeriene, Laurian Anastasof, secretarul de stat Mircea Dusa si omologul sau portughez, Marcos Perestrello.

"Tehnologic, trecerea de la generatia 3 la generatia 4 aduce Romania in clubul tarilor cu o capabilitate credibila si soseste cu o perspectiva de a putea realiza trecerea catre generatia 5 de avioane de lupta.

Pentru Fortele Aeriene Romane a fost un pas important si obligatoriu, inovatiile tehnologice din ultima perioada conducand la evolutii si schimbari rapide in cadrul sistemului de aparare aeriana", a declarat, vineri, generalul-locotenent Laurian Anastasof.

El a mai spus ca este important ca aceasta platforma aeriana sa fie exploatata la capacitate maxima, F-16 fiind un sistem de arma extrem de tehnologizat, interconectat cu toate sistemele de comunicatii, de comanda/control din sistemul de aparare aerian national si NATO.

"Aducerea in Romania a avioanelor F-16 reprezinta etapa de tranzitie catre introducerea in serviciul Fortelor Aeriene Romane a aeronavelor de generatia 5 si modernizarea aviatiei de lupta romanesti", a spus secretarul de stat Mircea Dusa.

Dupa incheierea ceremoniei de receptie a avioanelor F-16, la Baza Aeriana 63 a avut loc o demonstratie de zbor cu aceste aeronave.

Primele sase aeronave din escadrila de 12 avioane multirol incluse in acordul romano-portughez au intrat in dotarea Fortelor Aeriene Romane pe data de 29 septembrie 2016, iar urmatoarele trei pe 16 decembrie 2016.

Citeste si

Romania negociaza direct cu americanii sa cumpere alte 36 de avioane F-16

Romania va avea centru de mentenanta la Bacau pentru avioanele F-16 (Surse) ...citeste mai departe despre "Au sosit in tara ultimele trei avioane ale escadrilei de F-16" pe Ziare.com

#F16 Romania, #ultimele avioane F16 Borcea, #For elor Aeriene Romane F 16 , #Stiri Administratie