Atentionari de calatorie: Risc ridicat de incendii in Grecia si Croatia, canicula in Serbia

Marti, 02 Iulie 2019, ora 13:57
979 citiri
Atentionari de calatorie: Risc ridicat de incendii in Grecia si Croatia, canicula in Serbia
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis mai multe atentionari de calatorie, una dintre ele vizand Croatia, unde este risc de aparitie a unor incendii de vegetatie in zona de coasta.

O alta atentionare de calatorie a fost emisa pentru Grecia, unde se mentine riscul ridicat de incendii, din cauza temperaturilor ridicale si a vantului, in mai multe regiuni. De asemenea, MAE atrage atentia ca in Serbia au fost emise coduri portocaliu si rosu de canicula.

MAE anunta ca, in Croatia, autoritatile locale atrag atentia asupra existentei unui risc de incendii de vegetatie, incepand din 1 iulie, pentru zona de coasta a tarii, in regiunile Istria, Primorje si Dalmatia.

Se recomanda consultarea, pentru informatii actualizate, a paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic croat - https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate - http://www.hznet.hr, Autoritatii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr si a Agentiei Croate de Aviatie Civila http://www.ccaa.hr.

MAE reaminteste cetatenilor romani ca, in situatii de urgenta, pe teritoriul Croatiei pot apela numarul european unic de urgenta 112.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale ambasadei de la Zagreb: +38514677660 si +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice din Croatia: +38598414341.

MAE mai recomanda consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro, www.meteoalerm.eu.

Grecia

In Grecia, exista in continuare un risc ridicat de incendiu de padure (grad 4, pe o scara de la 1 la 5), pe fondul temperaturilor ridicate si a intensificarii vantului, pentru regiunile: Peninsula Attica; Viotia; Korinthia; Achaia; Ileia; Messinia; Lakonia; Argolida; Insula Skyros; Insula Lesvos; Insula Chios.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii ...citeste mai departe despre "Atentionari de calatorie: Risc ridicat de incendii in Grecia si Croatia, canicula in Serbia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#MAE atentioanre calatorie Grecia, #MAE atentioanre calatorie Serbia, #MAE atentioanre calatorie Croatia , #Stiri Administratie