Atenționare de la ANPC: ”Refuzați produsele din carne tocată/ Micii sunt mici și în Obor pe Calea Victoriei”

Vineri, 28 Aprilie 2023, ora 09:57
892 citiri
Atenționare de la ANPC: ”Refuzați produsele din carne tocată/ Micii sunt mici și în Obor pe Calea Victoriei”
Mici FOTO Facebook/ Paul Anghel

Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare, având în vedere că în această perioadă din an românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici şi bere, transmite directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, într-o postare pe Facebook.

"La cumpărarea produselor din carne tocată acordaţi o atenţie deosebită aspectului produsului, urmăriţi modul de etichetare, nu cumpăraţi produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare, a datei durabilităţii minimale/datei limită de consum şi a ingredientelor alergene", a scris vineri Paul Anghel, pe pagina sa de socializare.

Acesta recomandă consumatorilor să refuze produsele din carne care nu au înscrisă pe etichetă data durabilităţii minimale/data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depăşită.

De asemenea, Anghel sfătuieşte consumatorii să nu cumpere produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacţia comercială, riscând astfel să achiziţioneze un produs neconform sau chiar nesigur care le poate afecta sănătatea.

În ceea ce priveşte berea, directorul general al ANPC recomandă verificarea stării ambalajelor (integritate, etanşeitate), limpiditatea lichidului şi data durabilităţii minimale.

"În cazul în care petreceţi ziua de 1 Mai în zone de agrement, e bine să fiţi atenţi la câteva aspecte. Trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere şi comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate şi anume: existenţa şi funcţionarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecţie pe timpul transportului, depozitării şi comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate", a mai scris el pe reţeaua de socializare.

Totodată, înainte de achiziţionarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, consumatorii trebuie să se asigure că vânzătorul este echipat corespunzător, poa ...citeste mai departe despre "Atenționare de la ANPC: ”Refuzați produsele din carne tocată/ Micii sunt mici și în Obor pe Calea Victoriei”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#mici, #1 Mai, #carne tocata, #anpc , #Stiri Administratie