Atentie, turisti! Risc mare de producere a avalanselor in Muntii Bucegi si Fagaras

Luni, 18 Decembrie 2017, ora 17:55
1060 citiri
Atentie, turisti! Risc mare de producere a avalanselor in Muntii Bucegi si Fagaras
Foto: Arhiva Ziare.com

Meteorologii au anuntat, luni, ca riscul de producere a avalanselor este insemnat in Muntii Bucegi si in Muntii Fagaras, unde, la altitudini de peste 1.800 de metri zapada masoara peste un metru.

In ultimele 24 de ore grosimea stratului de zapada a crescut cu 10 - 15 centimetri, astfel ca acesta masoara in prezent 116 centimetri la Balea Lac, 98 de centimetri la Varful Omu, 21 de centimetri la Sinaia, 18 la Fundata si 16 cm. la Predeal.

"Stratul de zapada proaspata, usoara, de tip pulver, depus in ultimele 24 de ore masoara pana in 15 centimetri, iar in urmatoarele doua zile se vor mai depune pana in 10 centimetri de zapada. Sub acest strat se afla zapada veche, constituita mai ales peste cruste mai vechi. Temperaturile scazute vor incetini metamorfoza cristalelor de zapada, astfel pe pantele inclinate, zapada usoara va putea aluneca cu usurinta peste stratul vechi, chiar in conditii de supraincarcari slabe", a anuntat meteorologii Centrului Transilvania Sud Sibiu, care mentin riscul de producere a avalanselor la nivel 3, "insemnat" in Bucegi si Fagaras.

Totodata, acestia prognozeaza vreme geroasa la peste 1.800 de metri altitudine. Temperaturile minime se vor situa intre -19 si -13 grade Celsius, iar cele maxime, intre -16 si -10 grade Celsius. ...citeste mai departe despre "Atentie, turisti! Risc mare de producere a avalanselor in Muntii Bucegi si Fagaras" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avalansa Fagaras Bucegi , #Stiri Administratie