Astazi este Ziua Internationala Anticoruptie. In Romania, traim Zilele Nationale Anti-justitie

Sambata, 09 Decembrie 2017, ora 13:15
1189 citiri
Astazi este Ziua Internationala Anticoruptie. In Romania, traim Zilele Nationale Anti-justitie
Foto: Facebook / Coruptia Ucide

Statele membre ONU sarbatoresc astazi, 9 decembrie, Ziua Internationala a luptei impotriva coruptiei, stabilita de organismul international inca din 2003, pentru a atrage atentia ca acest flagel criminal submineaza dezvoltarea tarilor si viata fiecarui cetatean.

In Romania, ca o ironie a sortii, zilele acestea Parlamentul slabeste legile Justitiei si restrange independenta magistratilor, masuri care vor afecta, odata adoptate, lupta anticoruptie din tara noastra.

Tema lansata de ONU pentru anul 2017 este "Uniti impotriva coruptiei pentru dezvoltare, pace si securitate", informeaza Agerpres.

Pentru statele membre ale Organizatiei Natiunilor Unite, din care face parte si Romania, coruptia este un fenomen care afecteaza si societatile bogate si cele sarace, in masura mai mica sau mai mare, impiedicand buna functionare a institutiilor democratice, motiv pentru fiecare trebuie sa lupte impotriva coruptiei, cu mijloacele pe care le are la dispozitie, de exemplu sa nu mai dea mita, sa denunte infractorii sau sa nu voteze corupti.

Pe siteul special dedicat Zilei Internationale Anticoruptie se subliniaza ca ea patrunde in toate domeniile, de la educatie sau sanatate pana la justitie, contribuind la multiple nedreptati si la saracirea comunitatilor.

"Coruptia are un impact catastrofal asupra societatilor, reduce oportunitatile, impiedica persoanele vulnerabile sa aiba acces la infrastructura, condamna vieti la inegalitate si inechitate. Victimele coruptiei nu fac parte dintr-o singura generatie. Activitatile criminale produc efecte asupra multor generatii si a unui numar impresionant de oameni (...)

Intreaga lume trebuie sa lupte impotriva coruptiei, sa o respinga si sa sustina guvernarile transparente, in interesul cetatenilor", se arata in mesajul transmis in acest an.

Circa 2,6 miliarde de dolari care ar putea fi folositi pentru dezvoltarea comunitatilor se pierd din cauza coruptiei, informeaza sursa citata, care mai precizeaza ca si, potrivit statisticilor, mita la nivel global se ridica la circa 1 miliard de dolari.

It's International Anti-Corruption Day!

Corruption affects us all. We need to stand #UnitedAgainstCorruption for development, peace and security 🌍 pic.twitter.com/RKBaO8MqbC- UNODC (@UNODC) December 8, 2017

Pentru a marca lupta impotriva coruptiei, in aceasta zi in intreaga lume au loc diverse evenimente, printre care conferinte, discursuri, concursuri pe tema coruptiei sau distribuire de materiale informative pent ...citeste mai departe despre "Astazi este Ziua Internationala Anticoruptie. In Romania, traim Zilele Nationale Anti-justitie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ziua Internationala Anticoruptie, #lupta impotriva coruptiei , #Stiri Administratie