Arme nucleare mutate in Romania? Ce spun NATO si Pentagonul

Vineri, 19 August 2016, ora 16:32
1146 citiri
Arme nucleare mutate in Romania? Ce spun NATO si Pentagonul
Foto: Arhiva site/Simson Center

Informatia prezentata de jurnalistii de la EurActiv.com potrivit careia Statele Unite ar fi inceput sa transfere in Romania arme nucleare stationate in Turcia continua si vineri sa faca valuri in presa din tara noastra, dar si in cea straina.

Daca oficialii romani au negat vehement ca armele de la baza turca Incirlik vor fi relocate in tara noastra, reactiile de la nivelul NATO si al Pentagonului au fost mai mult formale.

EurActiv.com a postat o reactie primita de la NATO la materialul lor, in care se face o simpla trimitere la declaratia de final a Summit-ului de la Varsovia ce a avut loc la inceputul lunii iulie a acestui an.

Mai exact, este vorba de paragraful 53 din declaratie, care spune ca aliatii trebuie sa asigure securitatea armelor nucleare americane de pe teritoriul Europei.

"Referitor la intrebarea dvs. va rugam sa verificati Declaratia Summit-ului NATO de la Varsovia (publicata pe 9 iulie 2016), paragraful 53: 'Abordarea de descurajare a NATO se bazeaza de ...citeste mai departe despre "Arme nucleare mutate in Romania? Ce spun NATO si Pentagonul" pe Ziare.com

#arme nucleare mutate Turcia Romania, #reactie Pentagon arme nucleare Romania, #reactie NATO arme nucleare Romania , #Stiri Administratie