Armata cauta 2.900 de rezervisti voluntari - vor fi angajati cu contract, pregatiti si platiti

Duminica, 01 Ianuarie 2017, ora 16:14
1829 citiri
Armata cauta 2.900 de rezervisti voluntari - vor fi angajati cu contract, pregatiti si platiti
Foto: Arhiva Ministerul Apararii

Legea privind Statutul rezervistilor voluntari a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2017, normele de aplicare a legii urmand sa fie emise in termen de cel mult 90 de zile, dupa care Ministerul Apararii Nationale (MApN) va incheia contracte cu aproximativ 2.900 de rezervisti voluntari.

Normele metodologice de aplicare a Legii privind Statutul rezervistilor voluntari sunt in curs de finalizare si vor intra in vigoare in primul trimestru din anul 2017, MApN urmand sa incheie contracte cu aproximativ 2.900 de rezervisti voluntari, din care circa 2.300 de soldati si gradati, 400 de subofiteri si maistri militari si 200 de ofiteri.

MApN anunta ca in acest moment nu se pune problema reluarii stagiului militar obligatoriu si ca voluntarii rezervisti urmeaza sa primeasca, pe toata perioada in care vor beneficia de acest statut, 10 la suta din salariul de baza.

"Este vorba in esenta despre un sistem care presupune o pregatire cu formare initiala de trei, patru luni, o introducere in ...citeste mai departe despre "Armata cauta 2.900 de rezervisti voluntari - vor fi angajati cu contract, pregatiti si platiti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lege rezervisti voluntari vigoare, #recrutare rezervisti voluntari , #Stiri Administratie