Ariel Sharon a murit - Reactii din toata lumea: de la erou al pacii, la tiran criminal

Sambata, 11 Ianuarie 2014, ora 18:37
1234 citiri
Ariel Sharon a murit - Reactii din toata lumea: de la erou al pacii, la tiran criminal

Ariel Sharon, fost general si prim-ministrul al Israelului, celebru pentru tactica sa militara si refuzul de a urma ordine, a murit sambata la varsta de 85 de ani, dupa opt ani de coma.

Si-a condus tara in timpul razboiului din Liban din 1982. O personalitate admirata si iubita, el a fost totusi considerat ca responsabil indirect pentru masacrul a sute de palestinieni din taberele de refugiati Sabra si Chatila din afara Beirutului, cand trupele sale au permis militiei libaneze aliate sa intre in aceste zone, potrivit The Blaze.

"A plecat. S-a dus atunci cand a decis el sa o faca", a declarat Gilad Sharon, unul dintre fiii lui Ariel Sharon, langa spitalul in care a murit tatal sau.

Basescu, despre moartea lui Ariel Sharon: O pierdere insemnata pentru intreaga lume

Liderii politici sau militari au avut diverse reactii la moartea lui Sharon:

"Ariel Sharon este una dintre personalitatile cele mai importante din istoria Israeului si, din functia de prim-ministru a luat ...citeste mai departe despre "Ariel Sharon a murit - Reactii din toata lumea: de la erou al pacii, la tiran criminal" pe Ziare.com

#reactii moarte Ariel Sharon, #declaratii Ariel Sharon, #caracterizare Ariel Sharon, #lideri moarte Ariel Sharon , #Stiri Administratie