Arafat cauta epidemiologi si anunta ca timpul de asteptare in statiile de metrou nu ar trebui sa depaseasca 2 minute

Duminica, 08 Martie 2020, ora 18:24
828 citiri
Arafat cauta epidemiologi si anunta ca timpul de asteptare in statiile de metrou nu ar trebui sa depaseasca 2 minute
Foto: Facebook Raed Arafat

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, anunta ca se ia in calcul posibilitatea detasarii unor medici epidemiologi de la spitalele aflate in administrarea Primariei Capitalei catre Directia de Sanatate Publica Bucuresti. Arafat anunta, de asemenea, ca a discutat cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pentru masuri la metrou, astfel incat timpul de asteptare din statii sa nu depaseasca 2 minute.

"Din cauza ca lipseste un numar adecvat de epidemiologi, este posibil ca din spitalele care apartin Primariei sa se detaseze un numar de epidemiologi care sa sprijine Directia de Sanatate Publica sa poata sa-si indeplineasca atributiile. Aici vine un sprijin direct din spitalele respective pentru ca multe din spitale au epidemiologi proprii si pot fi detasati din ei, temporar, sa sprijine Directia de Sanatate Publica" a afirmat Raed Arafat duminica dupa amiaza, la Antena 3.

Un alt subiect discutat a fost legat de numarul locurilor pentru carantina amenajat in Capitala si judetul Ilfov.

"Am primit asigurarea ca exista suplimentare la locurile de carantina si ca s-au gasit alte doua puncte unde putem sa facem carantina, deci aici nu avem o problema", a adaugat seful DSU.

Raed Arafat a mai afirmat ca, in ceea ce priveste transportul public in Capitala, unde au fost confirmate doua cazuri de infectare cu COVID-19, autoritatile nu au luat inca masuri, intrucat in momentul in care se iau masuri au in vedere si impactul, nu doar decizii care tin strict de situatia medicala.

Arafat a spus ca a discutat cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, si ca acesta i-a dat asigurari ca la minister se "lucreaza pe masuri" privind transportul public la metroul bucurestean, masuri care prevad ca in statiile aglomerate timpul de asteptare sa nu depaseasca doua minute, dar si masuri privind fluxurile de intrare si iesire din statiile de metrou.

Duminica, in Romania, a fost confirmat al 15-lea caz de infectare cu coronavirus, o femeie din Mures, de 70 de ani.

Informatia vine la mai putin de doua ore dupa ce a fost anuntat cel de-al 14-lea caz de coronavirus confirmat in Romania, o femeie din Bucuresti, de 42 de ani, apropiata de barbatul de 49 de ani diagnosticat sambata.

Reamintim ca sambata au fost confirmate patru noi cazuri de infectare cu coronavirus in Romania - un barbat din judetul Galati, de 72 de ani, care venise din Italia in urma cu o saptamana; un barbat de 49 de ani intors din Roma la sfarsitul lui februarie, primul caz din ...citeste mai departe despre "Arafat cauta epidemiologi si anunta ca timpul de asteptare in statiile de metrou nu ar trebui sa depaseasca 2 minute" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri coronavirus Romania, #metrou transport coronavirus , #Stiri Administratie