Aradenii produc pagube anuale de aproape 100.000 euro in tramvaie, autobuze si statii

Miercuri, 06 Martie 2019, ora 12:32
1017 citiri
Aradenii produc pagube anuale de aproape 100.000 euro in tramvaie, autobuze si statii
Foto: Arhiva Pixabay

Compania de Transport Public (CTP) Arad se confrunta cu distrugeri tot mai mari in tramvaie si autobuze, pagubele ajungand la 100.000 de euro intr-un an, iar, pentru a repara cele aproximativ 100 de scaune vandalizate de calatori in fiecare luna, a fost infiintata o sectie speciala de tapiterie.

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a declarat, miercuri, ca distrugerile intentionate provocate de calatori sunt tot mai mari, atat in mijloacele de transport, cat si in statii.

Conform sursei citate, in medie, trei scaune din tramvaie si autobuze sunt distruse in fiecare zi, adica aproximativ 100 pe luna, in general prin taierea tapiteriei.

"Am fost nevoiti sa ne facem propriul atelier de tapiterie, pentru a face fata ritmului in care sunt distruse scaunele. Angajatii acestei sectii speciale reconditioneaza in jur de 100 de scaune pe luna", a declarat Godja.

In afara de distrugerea scaunelor din tramvaie si autobuze, o problema este scrisul cu markerul pe ferestre sau peretii interiori ai vehiculelor, dar si spargerea sau zgarierea ferestrelor cu obiecte ascutite, cum ar fi chei, unii calatori lasand astfel mesaje obscene.

"Doar la vehicule avem pagube provocate intentionat ce depasesc 30.000 de euro intr-un an. La acestea, se adauga pagube si mai mari in statiile de tramvai, unde sunt distrusi peretii din sticla ai refugiilor.

Recent, am inceput sa inlocuim acesti pereti din sticla cu un plexiglas, care costa 600 de lei o coala, dar si acestia sunt distrusi. Automatele de eliberat bilete sunt supuse unor agresiuni mecanice, adesea sunt blocate fantele cu diverse corpuri metalice, iar costurile cu reparatiile sunt insemnate, la care se adauga si pierderile pentru neeliberarea biletelor pe perioada in care aceste aparate vandalizate nu sunt functionale. Am avut caz in care un automat a fost incendiat intentionat", a mai declarat directorul CTP Arad.

Angajatii companiei sunt nevoiti sa schimbe periodic cosurile de gunoi din statiile de autobuz si tramvai, pentru ca acestea sunt distruse, de regula, in noptile de weekend.

"Luni dimineata, multe cosuri de gunoi trebuie schimbate. Probabil, in weekend, cand tinerii ies noaptea prin localuri, distrug ce gasesc in statii", a declarat Claudiu Godja.

Pe langa distrugeri, pentru care se fac sesizari la Politie, CTP Arad se confrunta cu mari cantitati de gunoi lasate de calatori in tramvaie la primele ore ale diminetii. Cel putin o suta de saci mari sunt adunati in fiecare zi din mijloacele de tra ...citeste mai departe despre "Aradenii produc pagube anuale de aproape 100.000 euro in tramvaie, autobuze si statii" pe Ziare.com

#autobuze vandalizate Arad, #tramvaie vandalizate Arad, #pagube autobuz tramvai Arad , #Stiri Administratie