Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aproape 500 de kg de alimente retrase si amenzi de 170.000 de lei, intr-un mall din Bucuresti: Produse expirate, igiena precara

Aproape 500 de kg de alimente retrase si amenzi de 170.000 de lei, intr-un mall din Bucuresti: Produse expirate, igiena precara
Aproape 500 de kg de alimente au fost retrase si au fost date amenzi de 170.000 de lei in urma controalelor ANPC la unitatile de alimentatie publica din Sun Plaza,unde inspectorii au gasit produse expirate si lipsa de igiena in spatiile in care era pregatita mancarea.

"In data de 04.10.2019, comisarii din cadrul CRPCR Bucuresti-Ilfov au efectuat un numar de 13 actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor in unitatile de alimentatie publica din Complexul comercial Sun Plaza. Pentru incalcarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor, au fost aplicate 17 amenzi contraventionale in cuantum de 170.000 lei si un avertisment", anunta ANPC.

A fost retrasa definitiv de la comercializare si din circuitul consumului uman cantitatea de 490,195 kg si inca 28,5 litri produse alimentare, in valoare de 15.511,5 lei.

Printre neregulile constatate de inspectorii ANPC se numara folosirea de produse alimentare cu data limita de consum depasita; materiile prime nu erau insotite de eticheta de produs de unde sa rezulte principlalele elemente de identificare si caracterizare si documentele de provenienta; nerespectarea temperaturii de pastrare/depozitare stabilita de catre producator; schimbarea starii termice a produselor.

De asemenea, in spatiile de pregatire a preparatelor culinare, conditiile igienice erau necorespunzatoare, respectiv paviment depreciat, pereti cu urme de grasime, hote murdare cu urme de grasime arsa.

"Cu ocazia actiunilor de control desfasurate s-a propus masura complementara de oprire temporara a prestarii serviciilor de alimentatie publica pentru un numar de 7 operatori economici pana la remedierea abaterilor constatate. In cursul noptii de vineri sase dintre acesti operatori economici au remediat abaterile, iar in cursul zilei de sambata masura a fost ridicata", precizeaza ANPC.

"Cred ca, mai important decat sanctionarea dura a celor cu abateri, este determinarea acestora sa se intoarca pe piata intr-o forma corecta fata de consumatori si, bineinteles, lege! Comerciantii trebuie sa puna pe piata numai produse si servicii sigure, oferind locuri de munca, flux de materii prime alese cu grija si respect fata de cei care le asigura venituri! Retransmitem un mesaj ferm: Nu vom face niciun rabat de la exigente, dar suntem gata sa incurajam abordarea corecta!",afirma Horia Constantinescu, presedintele ANPC. ...citeste mai departe despre "Aproape 500 de kg de alimente retrase si amenzi de 170.000 de lei, intr-un mall din Bucuresti: Produse expirate, igiena precara" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 540 ori