Apel la guvernele lumii: Coruptia duce la extremism si terorism. Combaterea ei sa fie prioritara

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 09:54
897 citiri
Apel la guvernele lumii: Coruptia duce la extremism si terorism. Combaterea ei sa fie prioritara
Foto: Ziare.com

Guvernele occidentale trebuie sa lupte impotriva coruptiei care a contribuit, in Irak, Libia si Nigeria, la aparitia miscarilor radicale cum ar fi reteaua Statului Islamic sau organizatia Boko Haram.

"Miscarile radicale cum ar fi reteaua Statului Islamic prospera atunci cand oamenii isi pierd toata increderea in cei care sunt la putere, cand responsabilii profita de saracia majoritatii, cand politia exploateaza mai degraba decat sa protejeze si cand oportunitatile economice sunt acaparate de o minoritate", a subliniat organizatia Transparency International.

Concluziile apar intr-un raport al filialei sale britanice, intitulat "Marele punct de cotitura: coruptia si aparitia extremismului violent".

Organizatia a mai notat ca organizatii precum Statul Islamic si Boko Haram se folosesc de coruptie pentru a recruta, prezentandu-se ca o alternativa la autoritatile corupte.

"Combaterea coruptiei ar trebui sa fie prioritatea", se arata in raportul organizatiei, care mai sublinizaza ca "sunt masuri practice care pot fi luate in mod diplomatic cum ar fi refuzul acordarii de vize sau inghetarea activelor pentru a incepe lupta impotriva coruptiei la nivelul elitelor". ...citeste mai departe despre "Apel la guvernele lumii: Coruptia duce la extremism si terorism. Combaterea ei sa fie prioritara" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Transparency International coruptie, #coruptie aparitie Statul Islamic, #coruptie aparitie Boko Haram , #Stiri Administratie