Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce riscă șoferii prinși fără anvelope de iarnă după 1 noiembrie. Explicația clară transmisă de RAR despre pneurile marcate cu M și S

Ce riscă șoferii prinși fără anvelope de iarnă după 1 noiembrie. Explicația clară transmisă de RAR despre pneurile marcate cu M și S

Registrul Auto Român a transmis o poziție oficială privind obligativitatea montării anvelopelor de iarnă după ce au apărut o serie de informații conform cărora șoferii riscă amenzi dacă nu se conformează începând cu data de 1 noiembrie.

Concret, autoritatea a explicat că nu există o dată anume stabilită și că regula se aplică în momentul în care există zăpadă, gheață sau polei pe drumurile publice, indiferent de anotimp.

”Ați citit articolele despre amenzile pe care le riscă românii dacă nu au montate anvelopele de iarnă la 1 noiembrie și sunteți nedumeriți sau panicați? Nu aveți de ce! Registrul Auto Român vă explică tot ce trebuie să știi despre anvelopele care sunt obligatorii pe timpul iernii.

Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule, așadar precizăm CLAR că NU există o data limită pentru montarea acestor cauciucuri și că TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră.

Acum, vă explicăm situația în detaliu.

Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă în România prin Ordonanța Guvernului nr. 5/2011 pentru modificarea și completarea OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006.

Este important de reținut că legea NU prevede o dată limită de la care autovehiculele trebuie dotate cu anvelope de iarnă sau o temperatură minimă care să declanșeze procesul. Așadar, anvelopele specifice sunt necesare dacă mașina circulă pe un drum public acoperit cu gheață, polei sau zăpadă, indiferent de anotimp, iar de la momentul elaborării legii aceste prevederi nu au suferit modificări”, a scris Registrul Auto Român pe Facebook.

”All seasons” - o denumire comercială

Registrul Auto Român a menționat și că denumirea ”all seasons” este una comercială și că șoferii trebuie să verifice anul fabricării (DOT) și adâncimea profilului.

”Registrul Auto Român precizează că denumirea “all seasons” este una comercială, folosită de producătorii de anvelope ...citeste mai departe despre "Ce riscă șoferii prinși fără anvelope de iarnă după 1 noiembrie. Explicația clară transmisă de RAR despre pneurile marcate cu M și S" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1552 ori